Semifinalen i Afrikamesterskapet mellom Ghana og Ekvatorial-Guinea ble ferdigspilt, men først etter at det hadde vært en halvtimes lang pause da kampen nærmet seg slutten.

Scenene underveis var uverdige et idrettsarrangement.

Ekvatorial-Guinea har prestert over all forventning i mesterskapet, ingen hadde trodd at vertslandet skulle ta seg helt til semifinalen.

I siste hinder før finalen var de imidlertid sjanseløse mot Ghana, og kom under 0-3. Det likte hjemmesupporterne dårlig.

Spillerne fra Ekvaroital Guinea diskuterer med dommeren under semifinalen mot Ghana.

Det begynte å hagle flasker mot både de ghanesiske supporterne og spillerne på banen.Politiet måtte geleide aktørene til garderoben til pause, og etter hvert måtte de også danne en beskyttelsesring rundt de ghanesiske supporterne.

Spilte videre etter halvtimes pause

Da åtte minutter gjensto stoppet dommeren kampen. Et politihelikopter svevde over arenaen. Ifølge kommentatorene fra Eurosport sto da supportere fra hjemmelaget utenfor stadion og ventet på de ghanesiske fotballsupporterne.

Politistyrker måtte derfor geleide dem ut fra stadion og til sikkerhet.

Etter nesten en halvtimes pause valgte dommerne å sette i gang igjen kampen.

Den endte med ghanesisk 3-0-seier, og det er dermed de som møter Elfenbenskysten i finalen.