Det så ut som et normalt, godt hopp fra en av verdenscupsirkusets mest erfarne og stabile hoppere. Simon Ammann (33) hoppet 136 meter.

Men, i 100 kilometer i timen, falt han fremover og deiset i bakken med hodet først. Ansiktet tok av for fallet, og sto også for store deler av bremsingen.

Skremt Jacobsen

Kommunikasjonsdirektør i Sveits' skiforbund, Christian Stahl, bekrefter overfor tyske medier at Ammann var bevisstløs og blodig da han ble kjørt til sykehus.

Ifølge de siste rapportene er Ammann i stabil tilstand, kan prate og har bevegelse i armer og ben. Han vil likevel bli værende på sykehuset.

– Jeg så fallet på monitor oppe på toppen. Han er en god kamerat. Det var steinhardt. Jeg fikk beskjed om at han hadde gått ut av bakken selv. Det var godt de sa det, selv om jeg nå hører at det ikke stemte, sa Jacobsen til NTB.

Det gjorde Ringkollen-gutten, som ble nummer fem i hoppukeavslutningen tirsdag og sammenlagt, mindre urolig. Jacobsen, som selv har falt stygt i Planica og fått ødelagt kneet, var selv nær å gå over ende i Paul Ausserleitner-bakken.

– Ja, jeg tenkte at det kunne skje noe med meg. Det var helt håpløse landingsforhold. Det var humpete og utrolig glatt, helt polert. Jeg var takknemlig for at jeg holdt meg på beina, men det utslaget kostet meg også pallen. Det var litt kjedelig, men også ekkelt, sa Jacobsen

Det var Ammanns annet fall i senne sesongens hoppuke. Også i romjulsrennet i Oberstdorf falt han etter et tilsynelatende trygt hopp, og ødela dermed sjansene til en god totalplassering i hoppuka.

Med to fall ble Ammann faktisk nummer 17 i hoppuka sammenlagt.