Bayern München står overfor en vanskelig oppgave i Lisboa neste uke, når semifinaleplassen i mesterligaen skal sikres.

Benfica var ved siden av Barcelona alene om å ha scoret i alle sine åtte mesterligakamper tidligere i sesongen, men Bayern greide iallfall å bryte den rekken og nekte portugiserne et bortemål.

Hjemmelaget fikk en kjempestart. Det var spilt snaut to minutter da Juan Bernat fikk god tid til å stille inn innleggsfoten. Hans utoverskrudde innlegg fra venstre seilte inn i målgården, der Vidal kom seg foran sin motspiller, satte hodet på ballen og styrte den pent inn i lengste hjørne.

r

Dominerte

Bayern dominerte stort det første kvarteret og kom i angrep etter angrep mot gjestenes mål, men laget slet med å skape store sjanser eller omsette tilbudene i scoring.

Benfica tok seg etter hvert inn i kampen, og laget hadde en kjempesjanse til å utligne på overtid i første omgang. Nicolas Gaitan fikk god treff på volley, men Vidal ble matchvinner også i den enden av banen da han blokkerte skuddet.

Bayern jaget flere scoringer i annen omgang, men verken Thomas Müller, Franck Ribéry eller Robert Lewandowski hadde sin beste dag på jobben.

Bayern ble også satt på defensive prøver av et lag som kommer til å gi hard kamp om semifinalebilletten hjemme på Estádio da Luz.

Jubileumsseier

Til slutt kunne Guardiola i sin 150. kamp feire den 114. seieren, mot 18 uavgjorte og 18 tap.

Bayern München har nå vunnet sine 11 siste hjemmekamper i mesterligaen, med total målscore 41-6, men veien videre mot finale avhenger av at laget presterer også på bortebane.