beckh

For skoene, et meget eksklusivt par i en serie som ikke selges i butikkene, kan bli dine dersom du blar opp mer enn 100.000 kroner til idrettsauksjonen som starter i dag klokken 12.00. Ringer du og gir bud, blir du tatt imot av idrettspersonligheter som Geir Moen, Bjørn Dæhlie og Ingrid Kristiansen.

Et tilsvarende par Beckham-sko gikk for 100.000 kroner i London før jul. Norske Kvinners Sanitetsforening har allerede lagt inn et bud på den summen på det «norske» paret. Drakten som Kari Traa vant OL med i 2002, kan du også sikre deg, samt en signert fotballtrøye av John Arne Riise, med mer.

Auksjonen er en del av idrettsaksjonen som pågår til støtte for flomofrene i Sørøst-Asia. Det hele kulminerer i årets Idrettsgalla på Hamar i morgen kveld.

— Vi hadde to alternativer da flomkatastrofen inntraff. Vi kunne ha avlyst gallaen. Men det synes vi ble for passivt. Så vi hadde en prat med NRK-sjefen, og fant ut at vi kunne lirke noen ekstra kroner ut av den store givergleden. Det ser det allerede som om vi har vært i stand til, sier idrettspresident Johannessen.

— I tillegg til det store engasjementet idrettslag og klubber, ser vi fortsatt veldig gjerne at medlemmer bærer bøsser for de frivillige organisasjonene, legger han til.

Bergenseren Johannessen understreker at han gleder seg til idrettsgalla-arrangementet, rent sportslig også.

— Selv om gallaen får en litt annen farge, gleder vi oss til å gi honnør til, og feire, de som har prestert i 2004. Idrettsaksjonen har en giverkonto med nummer 12. I tillegg til auksjonen, er det også satt i gang en SMS-aksjon. Skriver du 2612 og sender det til 2080, gir du automatisk 30 kroner.

Se resten av listen på idrettsaksjonens hjemmesider. For å by på tingene, må du ringe 02612. Auksjonen avsluttes lørdag klokken 22.