Trondheims-Ørn — Stabæk 2-2 (1-1)

RANHEIM (adressa.no): Innbytter Maria Olsvik ga Trondheims-Ørn ett svært overraskende poeng i møte med fjorårets doble mester Stabæk.

På tross av at gjestene hadde ni landslagsspillere i troppen, og Ørn kun har én var det langt ifra så stor forskjell som antatt mellom fjorårets doble mester og laget som endte på syvendeplass.

Trondheims-Ørn holdt Stabæk godt i begge omgangene og ga seg aldri, på tross av at deres 1-0 ledelse ble opphentet og redusert. Når alt så ut til å være tapt, bare to minutter før slutt, satt innbytter Maria Olsvik inn den viktige utlikningen som ga Ørn ett svært gledelig poeng i årets første hjemmekamp.

Uten respekt

Trondheims-Ørn startet kampen uten respekt for fjorårets doble mester. De gule og blå gikk svært offensivt til verks, og skapte store målsjanser allerede i de første minuttene på Ranheim stadion. Martine Flakk sørget for den første når hun løp helt alene på høyresiden til Ørn, tok seg god tid før hun la inn, og traff pannebrasken til Guro Reiten helt perfekt. Ballen gikk dessverre rett i hendene til Siri Ervik i Stabæk-målet, men Ørn hadde allerede satt en støkk i de antatt suverene gjestene.

To minutter senere viste Ørns veteran, Ann Iren Mørkved, som igjen er tilbake i klubben, seg frem. Midtstopperen tok med seg ballen fra midtbanen og fyrte av et skudd fra 20 meter som så vidt gikk utenfor målet.

Åtte minutter ut i kampen åpnet hjemmelaget målkontoen for i år. Svært fortjent etter total dominans i åpningsminuttene. Lisa-Marie Karlseng Utland skjøt ballen i stanga, og den havnet deretter rett i beina på Guro Reiten som satte ballen sikkert i nettmaskene. 1-0 til hjemmelaget.

Uoppmerksomme Ørn

Bare fire minutter etter utnyttet Stabæk og Melissa Bjånesøy et uoppmerksomt Trondheims-Ørn-lag og utlignet på svært elegant vis. Det sto 1-1 når kampen var 12 minutter gammel.

Trondheims-Ørn som startet så friskt ble mye mer defensiv etter Stabæks mål, og så kun ut til å være på konstant leting etter kontringsmuligheter. Offensivt var det venstresiden til hjemmelaget, bestående av Guro Reiten og Andrea Haugstøyl, som kom best ut av det i førsteomgangen. De viste frem nydelig samspill som lover godt for årets sesong.

Det var uavgjort til pause.

I andre omgang gikk hjemmelaget igjen hardt ut, men Stabæk var ikke like bakpå som de var i de første ti minuttene av førsteomgangen, og Ørns forsøk ble stoppet gang på gang. De gule og blå ga seg imidlertid ikke, og skapte noen gode muligheter i starten av omgangen.

I det 65.minutt kom en av Europas beste fotballspillere, Caroline Graham Hansen, inn for Stabæk. Det skulle raskt få resultater i form av at bortelaget satte nok et mål i nettmaskene. I det 68. minutt satte Melissa Bjånesøy inn sin andre scoring for dagen, 1-2 til Stabæk.

Kom tilbake

Det var Trondheims-Ørn som skapte mest etter reduseringen, men ingen av innbytterne Elen Melhus, Maria Olsvik eller Hege Nordvik klarte å overliste Ervik i Stabæk-målet.

Ikke før det var kun to minutter igjen av kampen. Da skjøt Olsvik like greit et skikkelig tungt langskudd fra rundt 17 meter, ballen endte i nettmaskene. Ørn kunne juble for det årets første poeng, etter en svært imponerende første hjemmekamp, og det mot ingen ringere enn forhåndsfavorittene til å vinne Eliteserien for kvinner.