Alt om VM får du her:

Englands målvakt har rutine i bøtter og spann. Gjennom en lang karriere har han ofte vist seg som en matchvinner på streken. I feltet har det vært en annen historie, men mot Tyskland er David James sikker på én ting: England skal ikke tape en straffesparkkonkurranse på grunn av ham.

LES OGSÅ:

— Nøkkelen på straffespark er å gjøre hjemmeleksen sin, sier James til soccernet.com.

Han fikk ikke tillit av Fabio Capello i åpningskampen mot USA, men etter Robert Greens grusomme tabbe har James spilt de to kampene mot Algerie og Slovenia. Nå vil han gjøre opp for tapet han opplevde i straffesparkkonkurransen mot Portugal i EM i 2004. - I EM i 2004 i Portugal så hadde vi ikke gjort leksen godt nok, vi hadde ikke dokumentert skytterne deres. Jeg er trygg på at vi har gjort det nå, sier James.

Tråler video

For England vil ikke ryke på straffer nok en gang. Det engelske fotballforbundet FA har satt to mann til å jobbe frem film fra alle Tysklands straffer de senere år.

LES OGSÅ

- Det er avgjørende. Slike ting kom i fokus i 2004 da det blant annet viste seg at det ikke fantes video av Zinedine Zidanes straffespark på to år. Det endte opp med at han satte vinnermålet på straffe.

For James ville det selvsagt vært å foretrekke at kampen aldri gikk til straffesparkkonkurranse, men nå som keeperen har brukt så mye tid på å lære seg tyskernes vaner vil han gjerne vise seg frem.

Håpet på straffe

— Du sitter der og gjør lekser. Du tror du vet hva fyren kommer til å gjøre, og du ønsker deg en sjanse til å bevise det. Hjemmelekser kan ikke garantere seier, men de gir deg en fordel, sier James.

LES OGSÅ:

Han hadde lest seg opp på sine slovenske motstandere også, og faktisk hadde han et lite ønske mot slutten av kampen.

— En del av meg ønsket at de skulle få straffe på overtid sånn at jeg kunne redde den, sier James selvsikkert.

PS: Tyskland har på fire VM-straffesparkkonkurranser vunnet alle. Uttelling: 1 bom (Uli Stielike i 1982) på 18 forsøk. England har deltatt i tre og tapt alle. Uttelling: Bom på 7 av 14 forsøk.