Etter tre år som hovedtrener i Hønefoss, er siddisen ferdig i klubben. Kontrakten hans gikk ut etter årets sesongen. Etter en grundig dialog med ledelsen, skal det ha vært enighet om at det var til det beste for begge parter at samarbeidet ikke fortsatte.

Heller ikke assistenttrener Pål Arne Johansen blir med videre.

— Jeg vil på vegne av Pål Arne og meg selv takke både klubben, supporterne, trenerteamet og alle som bidrar i og rundt HBK for tre innholdsrike og gode år. En spesiell takk går også til spillergruppen. Jeg er både glad og stolt over prosessene i den siste delen av årets sesong – hvor vi etter god dialog og en klok justering i begge leirer, igjen har spilt god fotball og produsert resultater, sier Smerud til Ringerikes Blad.

Han og Johansen rykket opp til eliteserien med Hønefoss i sin første sesong. Klubben overlevde 2012-sesongen på øverste nivå, men årets sesong endte med nedrykk.

— Hønefoss BK er svært godt fornøyd med den jobben trenerduoen har gjort. Men samtidig er det å miste ca. 12 millioner kroner fra en sesong til en annen på grunn av nedrykk, vanskelig. Leif Gunnar og Pål Arne er ambisiøse trenere som holder et svært høyt faglig nivå, og ettersom økonomien nå tilsier at vårt sportslige apparat også må justeres, er begge parter enige om ikke å forlenge samarbeidet, men ønske hverandre lykke til videre, sier Hønefoss BK Toppfotballs styreleder, Niels Røine.

Smerud er klar på at han ønsker å utvikle seg videre som fotballtrener.

— I kalenderen for 2014 ligger det allerede inne besøk hos flere spennende miljøer i internasjonal fotball, og jeg ser fram til å få tid til å fullføre utdannelser og skaffe meg litt påfyll. Jobben i HBK har gitt meg og oss mersmak på det å jobbe i, og med, å utvikle toppfotballen i Norge, og vi skal videreutvikle og forberede oss godt og ser fram til nye utfordringer i framtida», sier Smerud til Ringerikes Blad.