– Hvis ikke et europamesterskap i Norges største jenteidrett er interessant nok, så sendes det ut et kraftig signal. De sier jo egentlig «dere er ikke verdt noe», mener Tone Angeltveit, daglig leder av Serieforeningen for kvinnefotball.

Inntil i går formiddag var hun sikker på at NRK skulle sende kampene fra EM, som skal spilles i Finland fra 23. august til 10. september. Da fortalte Aftenposten henne at det skal NRK ikke gjøre. Rikskanalen, som har fått tilbake rettigheter til herrefotballen i år, har allerede brukt for mange penger på fotball.

– Et EM for kvinner er selvsagt redaksjonelt interessant, men NRK har brukt mye på fotball i 2009, og terskelen for å bruke enda mer, er høy. I tillegg har Det europeiske fotballforbundet (UEFA) urealistiske forventninger til hva rettighetene er verdt. Derfor har vi trukket budet vårt, sier NRK-sportssjef Rune Haug.

– Jeg håper at de tar til vett. Når det handler om guttefotball, hyles og skrikes det hver gang det er en kamp som ikke sendes på TV. Dette er selvsagt like viktig for jentene, understreker Angeltveit.

Fotballpresident Sondre Kåfjord er enig. Han håper at NRK vil sette seg rundt forhandlingsbordet med UEFA én gang til.

– Det vil være veldig synd om disse kampene ikke blir sendt. Vi snakker om Norges desidert største kvinneidrett, et landslag som er i verdenstoppen, og som har klare ambisjoner om å gjøre det bra i Finland. Enkelte av sluttspillkampene Norge har spilt, har hatt over en halv million seere, understreker Kåfjord.

TV 2-nei

Norges Fotballforbund skal bruke godt over 200 millioner kroner på å løfte kvinnefotballen de neste årene. De fleste Aftenposten var i kontakt med i går, mener at en eventuell mangel på TV-signaler fra Finland vil være negativt for det prosjektet.

TV 2 har ingen intensjoner om å ta over europamesterskapet.

– Fotballen er bra, den, men det er ikke noe for oss, sier sportssjef Bjørn Taalesen.

FAKTA: Norge i EM

_EM-sluttspillet arrangeres i Finland fra 23/8 til 10/9 (finale i Helsingfors), og er utvidet fra 8 til 12 lag.

Norge er i pulje med Tyskland, Frankrike og Island.

Norge vant sist i 1993, men var i finalen i 2005 og i semifinalen i 2001. Eurosport har rettighetene til mesterskapet i Finland._