Med ørepropper og et intenst hat mot vuvuzela-larmen fulgte landslagssjef Egil Olsen spesielt Danmark i går, Norges motstander i kommende EM— kvalifiseringen. Uten å bli imponert.

– I 1. omgang synes jeg Danmark henger godt med. Hvis jeg er litt snill så sto det vel 3–3 i målsjanser til pause. Men så kommer det ulykksalige selvmålet. Etter 0-1-målet hadde Danmark ikke noe som helst å fare med fremover på banen, sier Egil Olsen til Aftenposten.

I solskinnet på Soccer City kunne Olsen se en annen Olsen, nemlig Danmarks trener Morten, resignere helt mot slutten av deres åpningskamp. Nederland var klart best, ja, uten å anstrenge seg veldig.

– Danmark har midtstoppere i verdensklasse, men de mangler det kreative på midten og en Nicklas Bendtner i form der fremme, sier Drillo.

Alt om VM får du her:

Gamblet

Dagen før var danskenes trener Morten Olsen bombastisk i påstanden om at Bendtner ikke skulle spille VM–åpningen. Arsenal-spilleren har slitt med lyskeproblemer, men da veteranen Jon Dahl Tomasson ikke kunne starte med en lårskade som i verste fall kan sette ham ut av hele VM, gamblet Olsen med å starte kampen med Arsenal-spilleren.

Uten spesielt godt resultat.

– Bendtner var tydelig redusert av skaden, mener Drillo.

Nederland fikk imidlertid en heldig 1-0-scoring. I 46. minutt gikk et innlegg via Danmarks Simon Poulsen, som hoppet feil opp og traff ballen så galt at den spratt i ryggen på Daniel Agger – og stolpe-inn.

– Selvmålet var som å få en bøtte med kaldt vann over hodet, mener Morten Olsen.

– Det ødela selvsagt mye. Men jeg er samtidig overrasket over at Danmark falt sammen så mye utover i kampen, sier Egil Olsen.

(saken fortsetter)

BLE FOR STERKE: Robin van Persie, Dirk Kuyt og Wesley Sneijder kunne juble mot Danmark.

Kjørte feil

Nederlands bussjåfør klarte før kampen å kjøre feil. Derfor kom de 20 minutter for sent til stadion. Kanskje var det derfor de måtte bruke en hel omgang på å komme skikkelig i gang?

Fem minutter før slutt fastsatte Dirk Kuyt sluttresultatet til 2–0. Danskene på sin side slo noen lange baller fremover og lignet til tider på det de beskyldte Norge for å bedrive under Drillo på 90-tallet.

Dansk dynamitt var det i hvert fall ikke.

Og Drillo mener Norge ville slått danskene slik de fremsto.

– I dag tror jeg vi hadde vunnet, de falt bemerkelsesverdig mye i annen omgang. Men jeg tror også Danmark har mer å gå på.

– Tenkte du spesielt på EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i dag?

– Vi skal ikke møte dem før om ett år, men når jeg sitter og ser på så har jeg hele tiden i bakhodet at vi skal møte dem.

Ørepropper

Drillo var mer skremt av lydnivået enn av hva danskene presenterte. Under hele kampen dundret vuvuzelaen uavbrutt. Den norske landslagssjefen satt med øreproppene på.

– Jeg har aldri vært et sted noensinne hvor folk hater stillhet så intenst som her nede, sier Drillo.

– Burde vuvuzelaen vært forbudt?

– Alle som satt rundt meg hadde øreproppene på under hele kampen. Verden er blitt passe gal når du må sitte med ørepropper når du skal se fotball. Jeg synes det er for ille. Men det er kanskje jeg som er gammeldags, sier Drillo.

I dag skal han se Portugal mot Elfenbenskysten, deretter drar han hjem til Norge i morgen.

For å starte forberedelsen til norske EM-kvalifiseringskamper.

PS: EM-kvalifiseringskampene mot Danmark blir spilt 26. mars på Ullevaal og i Danmark tirsdag 6. september.