— Det var artig, men jeg ble dyttet akkurat i dét jeg sendte av gårde skuddet, så jeg fikk faktisk ikke sett at ballen gikk i mål, sier Ruben Yttergård Jenssen når han etter kampslutt blir spurt hvordan det var å notere seg på scoringslisten.

Blitt mobbet på trening

I en kamp som TIL til slutt vant komfortabelt 3-1 fant nemlig landslagsspilleren endelig veien til nettmaskene. Kampens første mål, som kom allerede etter to og et halvt minutts spill, var nemlig hans første eliteseriescoring på over tre år.

- Siste scoring kom vel sommeren 2008, så det var absolutt på tide, påpeker midtbanespilleren, som nå har tro på flere mål.

— Jeg satser på ketchup-effekten, ler Yttergård Jenssen, som ikke vil være med på at det har plaget han nevneverdig at han har vært ekstremt lite målfarlig de siste sesongene.

— Men jeg har jo blitt mobbet i og med at det har vært et samtaleemne på hver eneste trening, innrømmer landslagsspilleren, som beskriver den smått historiske scoringen slik:

Kunne scoret to

— Jeg spiller gjennom ”Mos”, som så spiller til Sigurd. Deretter følger jeg på inn i feltet og plutselig kommer ballen trillende til meg, forklarer Yttergård Jenssen, som påpeker at han var overraskende rolig da han skulle sette ballen i mål.

Faktisk kunne det ha blitt nok en scoring på midtbanespilleren, som i forkant av TILs tredje mål hadde muligheten til å avslutte selv da han var på full fart igjennom FFK-forsvaret. Han valgte imidlertid å spille ballen videre til Nystrøm, som sto godt plassert inne i feltet, og som dermed fikk æren av å tegne seg på scoringslisten.

— Jeg vurderte om jeg skulle avslutte selv, men fant ut at det ville vært for mye av det gode dersom jeg skulle score to mål i en og samme kamp, ler Yttergård Jenssen.

Statistikksenter Eliteserien: