Mirko Slomka fans Foto: Digitalsport

Trener Mirko Slomka fikk sparken søndag, dagen etter 1-5-tapet.

Schalke ble onsdag slått ut av mesterligaen med bortetap mot Barcelona, og lørdag mistet laget den viktige 2.-plassen i Bundesliga til Bremen.

Manager Andreas Möller informerte søndag 40-årige Slomka om at styret enstemmig har bestemt seg for å sparke ham.

– Mirko har gjort en god jobb for oss, og det dokumenteres gjennom vår sportslige suksess. Denne sesongen har vi imidlertid fått et inntrykk av at laget ikke utvikler seg videre. Vi har besluttet derfor å gå videre med en ny trener, sa Möller.

Slomka avviste så sent som lørdag irritert spekulasjoner om at han satt utrygt i trenerstolen, og han rakk å lede treningen søndag morgen før han fikk beskjed om at han er sparket.

Ombestemte seg

Også assistenten Nestor El Maestro fikk sparken.

Möller sa at han egentlig hadde tenkt å la Slomka fullføre sesongen før han ble erstattet, men at han ombestemte seg etter lørdagens kamp.

– Vi er kommet i en situasjon som kan få en svært negativ effekt på laget og sette ambisjonen om mesterligaspill i fare. Derfor handlet vi nå, sa han.

Slo RBK

Slomka ble utnevnt til hovedtrener i Schalke i januar 2006. I fjor høst ledet han laget til to seirer mot Rosenborg i mesterligaen.

Slomka er den fjerde treneren i 1. Bundesliga som må gå denne sesongen. Tidligere har Energie Cottbus, Arminia Bielefeld og Nürnberg byttet trener.

Hvem som skal lede Schalke resten av sesongen skal bestemmes i løpet av søndagen. En permanent erstatter skal finnes senere.

Ifølge Bild am Sonntag har Schalke tre navn på ønskelisten: Eric Gerets (Marseille), Fred Rutten (Twente) og Dick Advocaat (Zenit St. Petersburg).

(©NTB)