LILLEHAMMER (adressa.no): Marit Bjørgen pratet ut om den voldsomme nervøsiteten hun opplever før konkurranser etter dagens 10-kilometer på Lillehammer.

Skidronningen havnet på tredjeplass, men beholder den gule ledertrøya i verdenscupen. Justyna Kowalczyk vant, foran Charlotte Kalla. På fjerdeplass endte Therese Johaug.

— Hvorfor gjør jeg dette?

— Da jeg satt i traileren før løpet tenkte jeg: Hvorfor har jeg ikke lagt opp?, fortalte Bjørgen etter at løpet var over.

Hun følte seg uvel og kvalm.

— Jeg spurte meg selv: Hvorfor gjør jeg dette?

Bjørgen poengterer at hun trolig er avhengig av slike følelser for å prestere godt i løypa og tror karrieren kan være over hvis nervøsiteten forsvinner.

— Jeg hadde mest lyst til å gå tilbake til hotellet før jeg startet, utdyper hun.

- Hvorfor gruer du deg slik til å gå skirenn?

— Jeg vet ikke. Jeg er bare nervøs, kvalm og uvel, sier Bjørgen til adressa.no.

Ikke i toppslag Så ille var det i dag at hun spøkefullt sa til skilandslagets pressesjef Gro Eide at hun skulle gå ut og si at Bjørgen hadde lagt opp.

Selv om de norske løperne i dag ble slått er Marit Bjørgen godt fornøyd med prestasjonen i det flotte førjulsværet på Lillehammer. Hun følte ikke at kroppen var i toppslag.

— Det handler om dagsform, forklarer hun til adressa.no.

Hun poengterer at ingenting blir av seg selv. Nå er det mer spennende i internasjonal kvinnelangrenn enn på lang tid. Ikke bare får Norge kamp av Justyna Kowalczyk. Charlotte Kalla er så absolutt tilbake i godt, gammelt slag.