Fotball TippeligaenStart - Tromsø 1 - 1Kristiansand stadion03.07.06Foto: Tomas Rolland, Digitalsport Keeper Kenneth Høie - Start - Foto: Tomas Rolland - Digitalsport

— Kenneth sliter litt med en betennelse i en slimpose i kneet. Han står over i morgen, så er han klar igjen til trening søndag, sier fysioterapeut Pål Erik Pedersen til fvn.no.

- Kan du garantere at han blir klar til mandagens kamp?

— Ja.

Det er i så fall svært viktig for Start. Høies problemer kommer nemlig meget ubeleilig. Fra før er Rune Nilssen ute med flåttbitt, og Tommy Runar skadet med brist i kravebeinet. Dermed steppet 19-årige Samuel Dirscher inn i buret mot slutten av fredagens trening. Han kom nylig til Start fra svensk 3. divisjon, og har bare stått noen Start 2-kamper.

— Tommy rekker ikke Stabæk-kampen, men han satser vi på å få klar til neste serierunde. Med Rune går det bedre, men han går på antibiotika, og har siste dag tirsdag, opplyser Pedersen.

- Få tak i djevelutdriver

Sports- og mediadirektør i Start, Svein Mathisen, føler klubben er utsatt for uflaks for tiden.

- Hva tenkte du da Høie måtte gå av treningen?

— Du tenker at vi kanskje må få tak i en djevelutdriver eller noe. Alt går imot oss. Det er så lite vi kan gjøre med skader. Men Kenneth blir klar, det er ikke helt krise, men det går ikke akkurat vår vei for øyeblikket. Vi har tre keepere som er gode nok, også er plutselig alle skadet, sier Mathisen, som også på overgangsmarkedet sliter litt om dagen.

– Etter Stabæk-kampen må vi intensivere søket i Skandinavia etter et spisscover for Ole Martin (Årst), sier Starts sports- og mediadirektør Svein Mathisen.

– Vi har drøye 14 dager på oss før overgangsvinduet stenger, påpeker han.

Mathisen legger til at klubben har vært i dialog med en «god spiss med eliteseriebakgrunn», men at denne likevel glapp for de gule og sorte.

Midttun Lie nær vingplass

Jon Midttun Lie og Espen Børufsen er begge tilbake i trening. Førstnevnte ser ut til å vinne kampen om venstrekanten, hvor Bruno ble drillet torsdag.

Starts lag på formasjonstreningen var dette (4-3-3): Kenneth Høie (Samiel Dirscher) - Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Kristoffer Paulsen - Fredrik Strømstad, Joey Hardarson, Kristofer Hæstad - Jon Midtttun Lie, Martin Borre, Ole Martin Årst,