Det var en blid Hødd-gjeng som møtte pressen etter seieren over Sandnes Ulf søndag. Etter flere tette oppgjør, klarte endelig Ulsteinvik-laget å dra i land sesongens første seier i Obos-ligaen.

– Det var deilig at det endelig løsnet, men noe som var minst like deilig var å se gutta kose seg utpå der. De jobbet for hverandre, kjempet for hverandre og vartet opp med masse god fotball, sier Hødds trener Hans-Erik Eriksen etter kampslutt.

KAMPREFERAT:

Hødd-trener Hans-Erik Eriksen var godt fornøyd etter seieren på hjemmebane. Foto: Svein Ove Ekornesvåg.

Traff bra med valgetShroot, som har sittet på benken de siste kampene, fikk tillit på topp fra start. Det viste seg etter hvert å være et meget lurt valg.

– Shroot er en måljeger. Vi sa at dette var en kamp han kunne utfolde seg i, på bakgrunn av hvordan vi så for oss kampbildet. Jeg synes vi traff bra der, smiler Hødd-treneren, før han fortsetter:

– Robin og laget har venta på en forløsning og den kom endelig i dag.

LES OGSÅ:

Lettelse

Tomålsscoreren selv var naturligvis også fornøyd med seieren.

– Det er en lettelse. Jeg synes vi fortjente dette etter en sesongstart som ikke har vært helt topp. Vi jobber veldig hardt i gruppa, og resultatene så langt gjenspeiler ikke ambisjonene til klubben, sier Shroot.

Selv om kampen var jevn i perioder, peker Shroot på alle skuddforsøkene og positiviteten i laget som avgjørende for at de til slutt trakk det lengste strået.

– Jo flere skudd man har, jo flere mål scorer man. Hvis man holder seg positiv og fortsetter å prøve vil man til slutt få uttelling.

På den første scoringen så Sahlgren ut til å ha god kontroll på skuddet fra Sjølstad, men glapp likevel ballen. Shroot luktet muligheten og dukket opp raskt nok til at han enkelt kunne putte ballen i nettet til 1-0. – Som angriper må du alltid forvente å få ballen, forteller måljegeren.

«Jalle» holdt nullen

Hødd-keeper Jan-Lennart Urke gjorde også sitt for at Hødd fikk i land seieren, ved å holde buret skinnende reint. Han reddet blant annet unna ei kanonkule som deretter strøk tverrliggeren, fra Sandnes Ulfs Kent Håvard Eriksen. Senere i kampen begynte Hødd med det fotball handler om: Å få ballen bak målstreken til motstanderen.

– Jeg så scoringene på andre siden av banen og tenkte: Endelig har vi marginene på vår side! I dag var det endelig vår tur, sier keeper-Jalle.

Til tross for at Hødd har slitt så langt denne sesongen, har ikke keeperen særlig tynnslitte nerver: Han tok sjansen på å finte bort den nærgående Ulf-spissen Eriksen.

– Det var artig å gjøre den touchen.

Solid duellspill er det keeperen er mest fornøyd med i dag. Han håper laget opptrer like etablert i både forsvar og angrep i neste oppgjør. Da møter Hødd Strømmen på bortebane, 8. mai.