Stavanger (aftenbladet): For første gang på veldig mange år er Brede Hangeland arbeidsledig. Denne helgen deltar han som instruktør og veileder på Statoils talentsamling i Stavanger.

Det er et par uker siden midtstopperen mottok den overraskende eposten om at Fulham hadde benyttet seg av en klausul i kontrakten, og sagt opp avtalen med spilleren.

— Det siste året i Fulham var både kjipt og krevende. Jeg var forberedt på at klubben kunne si opp kontrakten min, og jeg vet at dette er business, men det hadde vært hyggelig om de i det minste takket meg for innsatsen etter drøye seks år i klubben. Jeg vet at jeg har fått godt betalt i denne perioden, men det var sårende at vi ikke en gang kunne sette oss ned og snakke sammen, forklarer Hangeland overfor Aftenbladet.

Big Brother

Han forklarer at lønnen uansett ville blitt barbert med 40 prosent dersom han ble med Fulham ned til divisjonen under.

- Var du selv innstilt på å fortsette i Fulham etter nedrykket?

— Jeg signaliserte at jeg ville se hva som skjedde. Det hadde gått nedover i så lang tid nå at jeg ville høre hva planer de hadde. Det siste året følte jeg det omtrent som å være med i Big Brother. For fire år siden spilte vi finalen i europacupen, nå var det bare trist, svarer han.

Selv om landslagskapteinen blir 33 år fredag (i dag), er han sikker på at han har det som skal til for å fortsette på øverste nivå et par sesonger til.

Ingen tilbud

Han har ingen konkrete tilbud å forholde seg, men tror mange av klubbene er i ferie- og VM-modus for øyeblikket. Det er agent Rune Hauge som har oppdraget med å skaffe til veie interessante klubber.

— Jeg vet hva som skal til for å spille på høyeste nivå, og mener selv jeg har det inne. Det er jeg ikke redd for. Jeg velger å se på situasjonen som en spennende mulighet. Nå ønsker jeg å være med på et spennende prosjekt, noe kult, en klubb som vil bygge noe, har en filosofi og som er omgitt av bra folk. Derfor vil jeg ikke gå for det enkleste og best betalte, påpeker Hangeland, og legger til at Vidar har gitt ham et konkret tilbud – med to pølser i brød som betaling for hver kamp han spiller.

- Hva med QPR og Harry Redknapp, han har jo vært etter deg flere ganger tidligere?

— Jeg skjønner hvorfor du spør, men kan ikke være konkret. Jeg er åpen for alt som kommer, Det står i alle fall ikke på motivasjonen etter eposten jeg fikk, svarer Hangeland og legger til at han har trent to ganger daglig under ferien på Maldivene.

Ikke Viking nå

Han understreker at familien på fem ikke nødvendigvis må bo i London. Han er også åpen for tilbud fra andre land.

- Hva med Viking?

— Jeg skal være ærlig og si at det ikke blir Viking nå. Jeg har lyst å fortsette i utlandet. Men dersom jeg en gang skal spille i Norge igjen, er Viking det eneste alternativet, svarer han.

Samtidig har Hangeland registrert at det er flere hjemvendte utenlandsproffer som mislykkes enn lykkes etter comeback i eliteserien.

— Jeg har stor respekt for det å komme hjem til eliteserien. Nivået der er så bra at det ikke bare er å komme hjem. Jeg skal tenke på det spørsmålet den dagen det eventuelt blir aktuelt, sier spilleren som ble operert i leggen i desember i fjor, ikke i ryggen som tidligere skrevet.