GLEDESSCENER: David Luiz er overbegeistret for sin vidunderlige frisparkscoring mot Colombia. Thiago Silva og Hulk i bakgrunnen. GLEDESSCENER: David Luiz er overbegeistret for sin vidunderlige frisparkscoring mot Colombia. Thiago Silva og Hulk i bakgrunnen. Foto: Reuters

Nå ligner det Brasil - litt

Endelig et Brasil som så ut som noe! Som en vinnerkandidat, til og med, mener Ola Bernhus.

BRASIL — COLOMBIA 2-1

Nå var det ikke lenger bare Neymar med litt hjelp fra de andre, nå var det en hel gjeng som stilte til en skikkelig dugnad.

De kjempet, taklet, spurtet, stilte seg i veien for colombianske frispark, selv den magre Oscar var en kraftfull mann som sklitaklet og blokkerte skudd, den ellers defensive David Luiz la ut på en dribleserie over hele banen. Brassefotball slik vi husker den, var det ikke, men det nærmer seg.

James Rodríguez ble møtt med bestemte taklinger, noen ganger over grensen, men aldri på gult kort-nivå.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Colombia var forbløffet.Hittil i VM har de vært det beste sydamerikanske laget. Nå slo Brasil i bordet, slutt med tullet.

Tidlig mål

Innstillingen ga resultat allerede etter sju minutter. Neymar skaffet og la en corner, Thiago Silva benyttet seg av dårlig markering og sendte ballen i mål med kneet. Det var det Colombia trengte minst, og spørsmål måtte stilles: Hvor gode er de i motgang, de som bare har vunnet i VM?

Resten av første omgang artet seg som en strøm av brasilianske forsøk på å trenge igjennom det colombianske forsvaret. Hulk var nærmest, fire forsøk var enten for dårlige eller de ble reddet av keeper David Ospina. Og ett mål er ikke mye å gå på mot et så vitalt lag som Colombia.

Colombia i ulage

Men problemene til Colombia varte. Med gjentatte mislykkede angrep kom gjentatte protester mot den ypperlige dommeren, spanske Carlos Carballo.

Etter hvert ble det lite å protestere mot, for da David Luiz klarte det Neymar ikke hadde klart, å treffe målet på frispark, gikk ballen inn helt oppe i vinkelen. 2-0, og Colombia hadde egentlig ikke mer enn tapperhetsmedaljer å kjempe for. Trodde de fleste.

Det var da Brasils keeper Júlio César felte Carlos Bacca, som ble spilt igjennom av Rodríguez. Straffe til Colombia. Endelig fikk James Rodríguez sjansen, og fra straffemerket lagde han sitt sjette mål i turneringen.

Nå begynte ett kvarters Brasil-jakt!

Skjelvende minutter

Neymar ble første bytte, båret ut etter et påhopp fra Juan Camilo Zúñiga. Publikum i Fortaleza hadde dobbelt grunn til å skjelve. Da Svein Oddvar Moen viste fem minutters tilleggstid, gikk det et stønn over stadion.

Et stønn som gikk over til en gledeseksplosjon på tribunen og i hele nasjsonen, mens brasilianske spillere trøstet en gråtende James Rodríguez.

Klart for Brasil-Tyskland, for øvrig et Brasil der lagkaptein og målscorer Thiago Silva har karantene på grunn av gult kort.