TRONDHEIM (adressa.no) : For et par uker siden fikk den tidligere Byåsen spilleren Vigdis Hårsaker invitasjon til å bli med på Byåsen trening, fire år etter hun la opp.

— De har mange skader for tiden og trenger flere folk, så det var et spørsmål om jeg ville være med en stund fremover, sier Hårsaker.

Det begynner å bli tynt i rekkene til Byåsen, og i dagens Adresseavisen kom det frem at Marie Henriksen også kan være ute i lang tid fremover.

Det er allerede klart at 41 år gamle Siv Sæterhaug kommer inn som erstatning for strekspiller Jenny Grøtan, og nå har klubben jaktet nok en rutinert spiller.

Detaljene i forslaget har de ikke kommet langt med, men hun fikk vite at hun er hjertelig velkommen tilbake til klubben dersom hun ønsker det.

- Det kan hende at jeg blir med på noen treninger fremover, men det kommer ikke til å bli noe comeback på toppnivå i håndball, sier den tidligere høyrebacken.

Har ikke tid

Grunnen til avgjørelsen er ganske enkel; hun har ikke tid. Hun jobber som trafikklærer samtidig som hun tar deltidsstudier og tar var på sin 16 måneder gamle sønn.

- Prioriteringene mine har endret seg. Før var håndballen alt, mens nå vil jeg at livet mitt skal være mye mer enn det, sier Hårsaker.

For fire år siden hadde hun håndballen helt oppi halsen, og orket ikke tanken på å ta i en ball igjen. Hun har fått mange tilbud opp igjennom årene, men det er først den siste tiden at hun føler på lysten til å spille igjen. Treningsforespørselen fra Byåsen kom derfor på et perfekt tidspunkt.

— Det var godt å kjenne at at nivået mitt ikke var så dårlig som jeg hadde fryktet, jeg hang godt med, sier den tidligere landslagsspilleren.

— Jeg har bare ikke tid til å satse hundre prosent, slik det kreves på toppnivå, sier hun.

På den kampforberedende treningen Hårsaker var med på møtte hun flere nye ansikter, mange yngre spillere, som hun tror har potensialet til å bli gode.

— Man kan ikke forvente at de skal prestere i en kamp mot Larvik ennå, men gi dem tid og erfaring, så kan de virkelig bli noe, sier hun.

- Ro ned, kom sterkere tilbake

Hun føler selvsagt med sin gamle klubb, og synes det er synd å se at de sliter, men mener at det kan ha en positiv effekt for Byåsen på lang sikt.

-De kommer ikke til å nå målet om sølv i år, men nå må de jobbe med det de har, og kanskje er dette muligheten til å få utviklet de unge spillerne som ikke ville fått sjansen hvis situasjonen hadde vært annerledes, sier 32-åringen før hun fortsetter.

— Nå må de bare roe ned, la folk bli friske, la de som skal ha barn få barn, og så kommer de sterkere tilbake.