For den unge keeperen til Hønefoss gjorde en vanvittig redning da Aursnes dundret til fra 11-meteren, 78 minutter ut i fredagens 1. divisjonskamp på Høddvoll.

— Min første bom fra straffemerket noen gang, sa en skuffet Aursnes. Som var av de siste som kom ut av Hødd-garderoben etter et skuffende resultat i en spillemessig underholdende kamp fredag kveld.

Keeperhøyde

— Så du på keeper før du skulle skyte?

— Nei, jeg hadde bestemt meg tidlig for hvilket hjørne jeg skulle skyte i. Dessverre kom ballen i keeperhøyde.

— Tar du neste straffespark til Hødd?

— Hvis jeg får sjansen er jeg klar.

God kamp av unggutten

STRAFFEBOM: Her skyter Fredrik Aursnes sitt straffespark mot Hønefoss på Høddvoll fredag kveld, Hødds femte straffespark denne sesongen. Skuddet var hardt og velplassert, men Hønefoss-keeper Alexander Pedersen gjorde en fantastisk redning. Foto: JAN HENRIK DJUPVIK

Sa 18-årige Aursnes, som igjen viste hvilket fotballtalent han er. Stor aksjonsradius kombinert med utsøkt blikk for spillet gjør at Aursnes er innom ballen mye. Og han forer sine medspillere med presise pasninger.Men i likhet med sine medspillere i blått og hvitt bommet også Fredrik på avslutningene mot et defensivt orientert Hønefoss. Som var et blekt gjestelag som la seg veldig lavt i banen og var vanskelig å trenge gjennom.

Styrer kampen

— Vi styrer hele kampen, derfor en skuffelse at vi ikke vinner, sa Aursnes.

Som fikk på seg russedressen etter kampen, men han var ikke i humør til de store utskeielser i forbindelse med russeferinga.

– Nei, nå er jeg sliten, sa Fredrik. Trolig både fysisk og mentalt etter å ha brent kampens aller største måltilbud; straffesparket som ble tildelt etter at Espen Standal ble felt like innenfor gjestenes 16-metersstrek.

Skal få sjansen igjen

— Fredrik skal få sjansen igjen som straffeskytter. At han bommer er slikt som skjer. Han hadde scoret på fire av fire straffespark før denne kampen, sa trener Sindre Eid. Som kunne se at Hødd vant sjansestatistikken 8-2. Det var klasseforskjell på lagene, mente Hødd-trener Eid.

Nå retter han fokus mot tirsdag. Da er det vrien bortekamp mot Ranheim i Trondheim, et lag som overbeviste med hele 3-0 mot Kristiansund fredag kveld.