Start bekrefter på sin hjemmeside at nigerianske Chidiebere Nwakali er spilleklar til kampen mot Viking lørdag. Nigerianeren, som er Manchester Citys eiendom, har fått draktnummer syv.

— Jeg er veldig lettet og glad for at alt nå har ordnet seg, sier Nwakali til Starts hjemmeside.

19-åringen har vært på lån fra Premier League-klubben til spanske Girona tidligere denne sesongen. Det ble et vanskelig opphold preget av språk- og kulturforskjeller.

Trenger kamptrening

Den sentrale midtbanespilleren har ikke lagt skjul på at han trives langt bedre i Norge enn i Spania. Samtidig må han trolig vente litt på sin første kamp fra start. Alt tyder på at han får rollen som innbytter når Viking kommer på besøk til Kristiansand lørdag – til tross for at han har imponert på trening.

— Han er klar til å bidra. Han trenger først og fremst trenger kamptrening. Vi kommer til å få god nytte for ham denne sesongen, sier Start-trener Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

Børufsen trolig spiss

Ut i fra torsdagens formasjonstrening tyder mye på at dette blir laget mot Viking:

Håkon Opdal – Jens Skogmo, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad – Mathias Rasmussen, Kristoffer Ajer, Gudmundur Kristjansson, Espen Hoff – Espen Børufsen, Uduak Idemokon.

— Det betyr at viktige Espen Børufsen, som har stått over de to første serierundene med en skulderskade, får en uvant rolle sammen med Uduak Idemokon på topp.

— Det blir spennende for meg å spille årets første seriekamp. Det er mye nytt, men jeg føler laget begynner å få et grunnspill som funker bedre og bedre. Det er veldig godt å se. Hittil har vi sett mest solide ut bakover, men jeg har troen på at vi får mer til offensivt etter hvert, sier Børufsen.

PS! Da Start og Viking møttes i Sørlandshallen i vinter vant Start 2-1 etter scoringer av Mathias Rasmussen og Lasse Sigurdsen.