Vard Haugesund — Bryne 1-0 e.e.o.:

Etter 90 minutter med få sjanser måtte det ekstraomganger til for å skille de to lagene. Vard, som holder til i 2. divisjon, klarte til slutt å lage en aldri så liten cupskrell. Dette til tross for at laget manglet to av sine beste spillere, Oliver Kirk Larsen og Roy Miljeteig.

I det 101. minuttet fikk Vard frispark på hjørnet av sekstenmeteren til Bryne, etter en hands av venstreback Paul Addo. Conor D. Powell tok fart og skrudde frisparket i nærmeste hjørne. Det viste seg å bli kampens eneste scoring.

Slet

Bryne, som kom fra en overbevisende 2-0-seier borte mot Ham-Kam, skapte ekstremt lite på de 120 minuttene.

— Vard la seg dypt og vi trillet ball, men vi slet med å få høyt nok balltempo. Da vi endelig begynte å skape noe i andre omgang, så ble vi redusert til ti mann etter Sabri Khattabs utvisning. Da ble det tungt for oss å gå videre, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Han mente Vard var nærmere 2-0, enn Bryne en utligning mot slutten.

— Vi skaper for lite gjennom de 120 minuttene. Vard lå godt organisert og gjorde det vanskelig for oss.

- Flaut

De tidligere Vard-spillerne Adnan Causevic og Oddbjørn Skartun var ikke nådige med egen innsats etter kampen.

— Det er flaut at vi presterer så dårlig i en viktig kamp, sa den solide midtstopperen.

— Det virker som vi ikke tåler å få litt skryt. Det samme skjedde etter at vi hadde slått Tromsdalen, da var vi skikkelig dårlige i neste kamp, mente Causevic.

Ikke i form

Den notoriske målscoreren Oddbjørn Skartun kom til svært få sjanser. Han mener laget ikke er helt i form.

— Vard spilte som de alltid gjør, og vi var ikke gode nok til å spille oss gjennom leddene deres, uttalte Skartun, som synes det var tungt alene på topp.

4-4-3

Bryne gikk ut i 4-3-3-formasjon for andre kampen på rad. Gaute Larsen gjorde en forandring fra laget som slo Ham-Kam søndag. Unge Undheim erstattet en skadet Aram Khalili, og med det ble Skartun flyttet opp som spiss.

I fjorårets utgave av 1. divisjon vant Bryne 3-2 over Vard i Haugesund. Da avgjorde Aram Khalili kampen på overtid, men til onsdagens cup-møte var han hjemme på Jæren.

Kampfakta:

Vard Haugesund – Bryne 1-0 (e.e.o.)

Pause: 0-0, fulltid: 0-0. Haugesund stadion, 210 tilskuere.

Mål: 1-0 Conor D. Powell (101)

Dommer: Ørjan Vikene, Djerv 1919. Gult kort: Harald Vindenes, Vard. Henrik Breimyr, Viljar Vevatne, Bryne.

Rødt kort: Sabri Khattab, Bryne.

Sjanser: 8-3

Hjørnespark: 2-5

Bryne (4-3-3): Anders Kristiansen – Vegar Landro (Viljar Vevatne fra 32.), Marius Lode, Adnan Causevic, Paul Addo – Sabri Khattab, Henrik Breimyr, Adnan Haidar (Andreas Ulland Andersen fra 63.) – Jon-Helge Tveita, Oddbjørn Skartun, Robert Undheim (Eirik Jakobsen fra 95.).