Fulham ledet to ganger mot Liverpool, men et straffemål av Steven Gerrard i siste ordinære spilleminutt ga Liverpool 3-2 og tre poeng.

Det sto 2-2 og klokken tikket mot 90 minutter da Sascha Riether satt inn en fryktelig sen takling mot Daniel Sturridge innenfor 16-meteren.

Dommer Phil Down hadde ikke annet å gjøre enn å peke på straffemerket, og Gerrard var bombesikker fra ellevemeteren.

Med seier og tre poeng er Liverpool plutselig med i gullkampen igjen. De er bare fire poeng bak serieleder Chelsea og er det eneste laget i toppen som ikke skal spille i Europa utover våren.

Merkelig selvmål

Det begynte ikke bra for Liverpool på Craven Cottage onsdag. Bare åtte minutter var spilt da Kolo Touré scoret et nesten like spektakulært selvmål som Manchester Citys Vincent Kompany gjorde på samme bane for kort tid siden.

Et ufarlig innlegg gikk rett på midtstopperen. Han prøvde å klarere, men sendte i stedet ballen bakover i eget nett.

Resultatet sto seg nesten til pause. Da viste kaptein Gerrard at han fortsatt kan åpne opp et forsvar. Hans stikker med utsiden av foten fant Sturridge, og han satte ballen i mål via stolpen.

Etter 63 minutter gikk hjemmelaget opp i en ny ledelse. Da var det Kieran Richardson som scoret, også det etter svakt forsvarsspill. Martin Skrtel klarerte rett til Richardson som fikk en enkel jobb fra nært hold.

Keeperbytte

Fulham lå dypt for å forsvare ledelsen, men det gikk bare ni minutter før det sto 2-2. Da gikk Phillipe Coutinho innover i banen før han skjøt fra rundt 18 meter. Skuddet var ikke hardt, men velplassert nok til å snike seg forbi Maarten Stekelenburg.

Bare minutter senere ble Fulhams sisteskanse skadet etter en smell i hodet, og han måtte erstattes av David Stockdale.

Han så ut til å holde buret rent, men like før 90 minutter var spilt skled Riether inn i Sturridge og laget straffe.

Med tapet er Fulham fremdeles sist i serien, mens Liverpool altså må finne seg i å bli nevnt blant gullkandidatene.

Spurs knuste Newcastle

Tottenham fortsetter framgangen under Tim Sherwood. Onsdag ble Newcastle feid av eget gress med 0-4. Siden Sherwood tok over for André Villas-Boas i desember, har Tottenham sett langt bedre ut på banen.

Ikke bare har de vunnet flere kamper, de scorer også langt flere mål enn under portugiseren.

Det fikk Newcastle erfare onsdag. Først ga Emmanuel Adebayor bortelaget ledelsen etter 19 minutter.

Ettmålsledelsen sto seg til pause, men i de siste 45 scoret Paulinho, Adebayor og Nacer Chadli.

Med seieren er Tottenham nummer fem på tabellen, tre poeng bak Liverpool som har den siste plassen som gir mesterligaspill neste sesong.