Etter 1-1 i hjemmekampen mot Dublin-laget St. Patrick’s, står Henning Bergs Legia Warszawa i fare for å ryke ut av kvalifiseringen til Champions League – allerede ved første hinder.

Og da Legia i tillegg gikk på et sjokktap mot det «lille» opprykkslaget Belchatow i serieåpningen i Polen, har sesongstarten vært alt annet enn god for den norske treneren.

Ifølge de polske avisene Fakt (Polens største avis) og Super-Express er Henning Bergs tid i klubben over hvis Legia skulle ryke.

Henning Berg (t.v) feirer Legias seriegull i Warszawas gater. Foto: Ap

— Kan forvente oppsigelse- Legia-president Boguslaw Lesnodorski støtter Berg offisielt, men ifølge vår informasjon vil han trolig være ferdig hvis de taper, skriver Fakt.

— Dersom Legia ryker ut, kan du forvente deg oppsigelsen til Berg, skriver Super-Express.

Det stilles enorme krav i Legia Warszawa. Minstekravet er å vinne serien, men Bergs forgjenger Jan Urban fikk sparken fordi han ikke klarte å ta Legia til gruppespillet i Champions League.

Klubben har ikke kvalifisert seg til Champions League siden 1995/96-sesongen. Derfor er presset enormt når de polske mesterne skal snu et skuffende 1-1-resultat hjemme - til seier i Dublin i kveld.

Norsk duell? Celtic og Legia møtes i neste runde hvis Henning Bergs lag vinner i kveld. Foto: NTB scanpix

— Taktisk problem- St. Patrick’s spilte en god kamp og hindret oss i å spille ut vårt potensial, sa Henning Berg på gårsdagens pressekonferanse.

Før det første oppgjøret pekte Berg på at det irske laget hadde en fordel siden sesongen i Irland pågår nå. Men i går tok han selvkritikk for at det kun ble 1-1 hjemme i Warszawa.

— Problemet var taktisk, ikke fysisk. Kampen nå blir veldig viktig. Vi forventet en seier hjemme, men nå tenker vi kun på å slå St. Patrick’s borte, sa Berg.

Han ble spurt om han føler noe press.

— Press? Vi liker det. Jo flere personer på tribunene, jo mer dere i media skriver om oss, jo bedre! sa Legia Warszawas norske manager.

PS! Vinner Henning Berg & Co i kveld, er det klart for en norsk trenerduell i neste kvalifiseringsrunde. Da står nemlig Ronny Deilas Celtic for tur.