I kveld møtes lagene til skjebnekamp i Mesterligaen.

Liverpool må vinne på St. Jakob Park. Med uavgjort eller seier til sveitserne ender de røde på tredjeplass i gruppa. Det holder bare til videre spill i den mindre prestisjetunge Uefa-cupen.

— Ingen hadde trodd at den siste kampen vår mot Liverpool ville bli avgjørende, sier Gross, som håper at spillerne hans kan gjenta bedriften fra Anfield. Den gang endte det 1- 1 etter at hjemmelaget hadde misbrukt et hav av sjanser.

— Vi prøver alltid å vinne, vi vil satse offensivt også mot Liverpool, sier Gross.

Den psykologiske krigføringen forut for kampen har allerede pågått i dagevis. Flere sveitsiske aviser har hatt store oppslag om at Liverpool frykter Basel etter den pinlige forestillingen mot Middlesbrough i helga (tap 0- 1). Liverpool-sjef Gérard Houllier på sin side beskylder avisene for å ha forfalsket uttalelser fra Liverpools sveitsiske stjernestopper Stephane Henchoz om at «Liverpool ikke vil ha noen problemer med å slå Basel». Hovedpersonen selv mister ironisk nok kampen med en strekkskade.

— Alle mine spillere har respekt for motstanderen. Stephane ville aldri sagt noe slikt. Kanskje skriver de sveitsiske avisene dette fordi de vil motivere sitt eget lag, sier Houllier.