Trondheim (Adressa.no): Ved 18-tiden kom beskjeden Rosenborg Hockey Elite ikke ville høre. Appellutvalget fant ingen rom for å gi klubben lisens. Dette bekrefter appellutvalgets leder, Patrick Maloney.

— Vedtaket som ble tatt 12. juni opprettholdes. Vi i appellutvalget har foreslått til Ishockeyforbundet å ikke gi Rosenborg lisens. Dermed er det opp til dem å ta den endelige beslutningen, sier appellutvalgets leder Patrick Maloney.

Dermed står Trondheim uten et hockeylag i de to øverste divisjonene.

- Veldig skuffet

Styreleder i Rosenborg, Thomas Wiggen er svært skuffet over avgjørelsen.

— Vi er naturlig nok veldig skuffet. Det er trist, men ikke uventet, sier en ordknapp Thomas Wiggen.

Han hadde nettopp fått beskjeden fra appellutvalget, og Wiggen skal nå samle styret så fort som mulig.

— Vi skal samle styret så fort som mulig, så får vi bare sette oss ned å se hva vi gjør. Flere kommentarer har jeg ikke, sier Wiggen.

Ishockeyforbundet sendte tirsdag ut en pressemelding. De bekrefter at Rosenborg ikke tilfredsstiller de kravene som trengs for lisens.

Ryddejobben var ikke nok

— Det er ikke tvil om at dagens ledelse i RIHK har satt i gang en formidabel ryddejobb, som igjen har ført til et stort og positivt engasjement i regionen. Til tross for dette er det imidlertid Forbundsstyrets klare oppfatning at klubben ikke tilfredsstiller de krav til lisens som er regulert i Klubblisensreglementet, skriver forbundet i en pressemelding.

Det var 12. juni beskjeden kom om at Rosenborg Hockey Elite ikke fikk lisens for neste sesong. Begrunnelsen var klubbens sjabre økonomiske situasjon, og at den ikke hadde et revisorgodkjent regnskap for 2013. Rosenborg anket dette til appellutvalget, som skulle være klubbens siste redningsbøye.