Mandag barker Manchester United og Arsenal sammen i FA-cupens kvartfinale på Old Trafford, og det er mye som står på spill for Rooney og lagkameratene.

De kjemper febrilsk om sesongens viktigste mål: Å nå neste sesongs Chanpions League gjennom topp fire i Premier League, men FA-cupen representerer klubbens eneste sjanse til å vinne et trofé i Louis van Gaals første sesong som manager.

Uten FA-cuptittel

FA-cupen er også det eneste trofeet Rooney så langt ikke har vunnet som United-spiller.

— Det er en turnering jeg elsket å se på da jeg vokste opp, og jeg var så heldig å se Everton løfte trofeet i 1995, da jeg var ni år gammel. Det er noe jeg vil gjøre selv, og forhåpentligvis vil det skje i år, sier han ifølge klubbens eget nettsted.

Rooney vokste opp i Everton, men det er i United han har samlet trofeer. 29-åringen har vunnet fem ligagull, to ligacuper, Champions League og VM for klubblag med klubben.

Han har spilt to FA-cupfinaler, men uten hell. I 2005 tapte United for nettopp Arsenal, mens Chelsea ble for sterke i 2007. — Kampen mot Arsenal er veldig viktig for oss. Vi har ikke nådd finalen på noen år, og vi vil prøve å slå dem og ser fram til kampen, sier han.

— Skal gi alt

Hvis man ser på møtene mellom de to lagene de siste årene, er United enorme favoritter til å gå videre.

På de siste 15 kampene står United med hele 11 seirer. Tre har endt uavgjort, mens Arsenal har vunnet én enslig kamp. Det var tilbake i 2011. — Vi skal reise til Manchester og gi alt. Begge lag kommer til å gjøre det, og jeg tror det vil bli en interessant kamp, sier Arsenal-manager Arsene Wenger ifølge Arsenals nettside.

Lagene kjemper mot hverandre om Champions League-plass, og van Gaal tror mandagens kamp kan ha mye å si.

— Hvis vi vinner, er det et slag for dem, men det er det for oss dersom de vinner også, sier han.

Van Gaal har vunnet cupen i Nederland, Spania og Tyskland tidligere i karrieren. Wenger har på sin side ledet Arsenal til hele fem FA-cuptitler, sist i fjor. (©NTB)