Tottenham-stjerne meldte seg til militærtjeneste da koronakrisen rammet. Nå får han skryt.

Tottenham-spiller Son Heung-min høster ikke bare heder og ære på fotballbanen. Fredag avsluttet han militærtjenesten i Sør-Korea som en av de beste i sitt kull.

Publisert: Publisert:

Son Heung-min er ferdig med verneplikten i hjemlandet. Foto: South Korea Marine Corps' Facebook via AP / NTB Scanpix

  • NTB-AFP

Son har tjenestegjort i den sørkoreanske marinen mens viruskrisen har satt fotballen i England og resten av verden på pause. Fredag var vernepliktsperioden over.

Som følge av koronaviruset ble avslutningsseremonien holdt uten tilskuere, men en rekke fans hadde likevel samlet seg for å få et glimt av fotballstjernen.

Les også

Tottenham-stjerne vil i militæret under koronakrisen

Les også

Mourinho fikk «latterkrampe» etter spørsmål om Tottenham-stjerne

Ifølge sørkoreanske medier skal 27 år gamle Son ha mottatt en utmerkelse som en av de fem beste i sin treningsgruppe. Den besto av 157 personer.

Fotballspilleren skal blant annet ha fått toppkarakter med hensyn til skyteferdigheter.

Son Heung-min er kjent som en treffsikker spiller med beina. Nå har han fått prøve seg med gevær. Foto: South Korea Marine Corps' Facebook via AP / NTB Scanpix

Son har gjennomført sin verneplikt med det sørkoreanske sjøforsvaret på øya Jeju. Han reiste fra London i slutten av mars, men rykket inn i militæret først 20. april.

Fotballstjernen har unntak fra ordinær førstegangstjeneste fordi han vant gull i asialekene i 2018, men alle menn under 28 år som er tjenestedyktige må gjennomføre en minsteperiode på tre eller fire uker.

Son var skadet da Premier League-sesongen ble stanset som følge av koronavirusutbruddet. Han vil nå være både skadefri og ferdig med verneplikten før fotballen i England ruller igjen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Premier League
  2. Tottenham Hotspur FC