– Han fortjener å være her. Han har hatt et imponerende år, og han har vunnet mye, sier serberen ifølge NTB.

– Han er dedikert til sporten. Han har ikke så mye å tape siden det er hans første gang, og han ønsker nok å starte med seier, så han vil gi sitt ytterste.

Casper Ruud er altså klar for sin første ATP-finale og er også den yngste av de åtte. Han har kommet i gruppe med med Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas og Andrej Rubljov.

De to beste går videre til semifinale. Neste søndag kåres vinneren, som stikker av med mellom 15 og 20 mill. norske kroner.

Fjorårsvinneren Daniil Medvedev er i den andre gruppen, som ellers består av Alexander Zverev, Matteo Berrettini og Hubert Hurkacz.

Casper Ruud møtte Djokovic i semifinale i Masters i Roma i fjor. Serberen vant 7–5, 6–3. Nordmannen har tatt store steg siden den gang, men Djokovic har hatt en meget sterk sesong og har vunnet tre av fire Grand Slam-titler - Australian Open, French Open og Wimbledon, mens han tapte finalen i US Open.

– Casper en av de mest hardtarbeidende på touren. Han har vært en av de mest stabile spillerne i år, sier Djokovic til NTB.

Fem av Ruuds seks ATP-triumfer er kommet på grus, mens ATP-finalen går på hardcourt - men Ruud har gjort en veldig god høst på hardcourt.