Etter 88 minutter steg 36-åringen til værs og stanget inn utligningen mot Irland. Det var landslagsmål nummer 110 - som gjorde ham historisk. Men superstjerne var ikke ferdig og fem minutter på overtid ble han avgjørende da han satte inn 2–1 med landslagsmål nummer 111.

36-åringen rev av seg trøya, jublet hemningsløst og aksepterte gladelig det gule kortet som følge av feiringen.

Han kunne fått den rekordknusende scoringen tidligere i kampen, men bommet fra straffemerket. I stedet tok Irland ledelsen like før pause, men det endte godt for Ronaldo & co., som vant kampen 2–1 etter dramatiske og Ronaldo-avgjørende sluttminutter.

– Jeg er så glad. Ikke bare fordi jeg tok rekorden, men på grunn av det spesielle øyeblikket vi hadde på slutten, sier Ronaldo i et UEFA-intervju etter kampen.

foto
Foto: ANTONIO COTRIM / LUSA

1–1-scoringen gjorde at Manchester Uniteds hjemvendte sønn slettet rekorden til Ali Daei, som har stått siden han scoret sitt siste landslagsmål for Iran i 2006. Han spilte sin siste landskamp samme år.

Tre år tidligere, i 2003, fikk Cristiano Ronaldo sin landslagsdebut for Portugal, og året etter scoret han sitt første mål landslagsmål. Det kom i en kamp mot Hellas under EM på hjemmebane i 2004.

foto
STARTEN: I sin 8. landskamp for Portugal, i gruppespillkampen mot Hellas under EM i 2004, scoret Cristiano Ronaldo sitt første landslagsmål. 172 landskamper senere er han tidenes mestscorende landslagsspiller. Foto: MLADEN ANTONOV / AFP

Siden har han knapt gjort noe annet enn å score, og i VM-kvalifiseringskampen mot Irland onsdag kveld kom det 110. - som gjør ham til tidenes mestscorende mannlige spiller i internasjonal fotball.

Daei og Ronaldo er de mannlige eneste spillerne som har scoret over 100 landslagsmål. Førstnevnte brukte 149 kamper på å score sine 109 mål, mens Ronaldo onsdag spilte sin landskamp nummer 180.

Under sommerens EM tangerte han rekorden i 2–2-kampen mot Frankrike. I samme mesterskap ble han den mestscorende spilleren i europamesterskapenes historie.

Forrige uke ble det klart at Cristiano Ronaldo returnerer til Manchester United, elleve år etter at han forlot klubben som verdens dyreste spiller.

For ordens skyld har Ronaldo et stykke opp for å bli tidenes mestscorende landslagsspiller uavhengig av kjønn: Canadas Christine Sinclair har nettet hele 187 ganger for Canadas landslag.