Johannes Thingnes Bø skøyt 18 av 20 treff på normaldistansen. Hadde han truffet én blink til, ville det holdt til seier.

Det ble istedenfor en tredjeplass i Östersund.

Roman Rees sørget for en tysk kamp om seieren sammen med landsmann Justus Strelow. Rees passerte tolv sekunder i mål foran Strelow.

25 sekunder bak Rees var Thingnes Bø.

– Jeg er ganske fornøyd egentlig. Synes jeg finner en god ro på standplass. Man skal stå hele løpet ut, og det klarte jeg ikke helt. Da må jeg ta til takke med noe som ikke er seier, sier Thingnes Bø til NRK.

– Det liker du dårlig?

– Ja, det liker jeg dårlig, sier Thingnes Bø, som trekker frem et glis.

Men den tyske festen kunne blitt spolert av Endre Strømsheim. Han hadde skutt feilfritt på de tre første skytingene.

Endre Strømsheim ville trolig ha vunnet rennet hadde han ikke bommet på det siste skuddet. Foto: Anders Wiklund/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Og på siste skyting traff han de fire første blinkene. Men på det aller, aller siste skuddet kom bommen. Med treff ville Strømsheim hatt en solid ledelse etter fire skytinger. Strømsheim havnet på en sjetteplass.

Han er 39 sekunder bak i mål. Bommen ble dermed meget kostbar. Hver bom på normaldistansen i skiskyting gir ett tilleggsminutt.

– Jeg kommer nok til å huske det siste skuddet bedre enn sjetteplassen, sier Strømsheim til NRK.

Han ville sannsynligvis ha vunnet løpet om han hadde skutt feilfritt på siste skyting.

– Det hadde vært så rått. Jeg får prøve igjen senere, sier Strømsheim om hvor nære han var å ta over den gule sammenlagttrøyen.

Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen havnet like utenfor topp ti. Lægreid var drøyt halvannet minutt bak vinner Rees.

Tidligere søndag var det en svært oppløftende laginnsats fra de norske skiskytterkvinnene med fire utøvere innenfor topp ti.

Sturla Holm Lægreid ble tredje beste nordmann med en 12.-plass. Foto: Anders Wiklund / NTB