Stabæk opplyser om avgjørelsen på sin hjemmeside.

– Vi har vært fornøyd med Lars etter at han kom inn i fjor, med opprykk og en god vinter. Men noen ganger går det ikke som planlagt. Elleve kamper uten seier, da har det blitt litt tungt, beskriver sportssjef Torgeir Bjarmann til VG.

Han håper at en ny trener vil gi mer energi i spillergruppa.

– Jobben med å finne ny hovedtrener begynner i dag, sier han.

Som sportssjef har Bjarmann vært over Bohinen i Stabæk-hierarkiet, men det er klubbstyret som har tatt avgjørelsen om å fjerne den profilerte treneren.

Overfor Bergensavisen bekrefter Bjarmann at Stabæk er i dialog med Azar Karadas om en rolle i klubben. Han vil ikke utdype hva slags rolle det er snakk om for Karadas, som nå er trener for Brann 2.

Allerede etter 1–2-tapet for Strømsgodset søndag kveld skal det ha blitt holdt et styremøte der beslutningen om å fjerne Bohinen ble tatt, skriver Budstikka.

Styreleder Espen Moe, daglig leder Jon Tunold og sportssjef Torgeir Bjarmann kom ut av brakkene på Nadderud i 22-tiden.

Før det hadde også sinte supportere ventet på spillerbussen da Stabæk returnerte fra Drammen. Der møtte de opp med bannere hvor det sto «nok er nok» og «ut med BO».

Sparkingen kommer etter som en resultatmessig konsekvens. Stabæk har ikke vunnet en kamp siden seieren over Vålerenga 29. mai. På de siste elleve kampene har det blitt ni tap og to uavgjort – inkludert cup-exiten mot Kjelsås i andre runde.

Det gjør at Bærum-klubben ligger nest sist og på direkte nedrykksplass på tabellen.

Bohinen, som også tidligere har trent Sandefjord, Aalesund og Sarpsborg 08, overtok som Stabæk-trener før høstsesongen i fjor, og sikret opprykk fra OBOS-ligaen.

Bohinen hadde i utgangspunktet kontrakt som strakte seg ut 2024.