Hun har vært hjertet og hjernen i det norske landslaget det siste tiåret. VM startet med en liten skade i leggen og forsiktighet i to kamper. Men mot Slovenia slapp Mørk ut alt fra start.

– Det var kult. Vi malte dem litt i senk, og det var planen, sier Mørk til Viaplay.

5542 tilskuere fikk se en ny norsk kalasseier. Det er 1300 færre enn mot Angola onsdag.

– Det må vi si er skuffende på en fredag kveld. Om det har med billettprisene å gjøre vet jeg ikke, kommenterte Viaplays Daniel Høglund.

Nora Mørk har sin egen teori om hvorfor det ikke var utsolgt i Spektrum:

– Julebordsesongen er i gang, kanskje? Det er mitt beste bud egentlig, humrer Mørk til VG før hun roser de som tok turen.

– Jeg synes at faktisk det var enda bedre stemning i dag enn på onsdag. Det var mer trøkk fra tribunen. Så jeg vil gjerne få begge deler søndag, sier Mørk.

Hva tenker du om denne situasjonen med Henny Reistad? – Stygt, mener Viaplays kommentator:

Prisen på VM-billettene har tidligere i mesterskapet fått flere til å snu i døren. Det er plass til 8900 i Trondheim Spektrum.

Norge har ikke trukket fullt hus på noen VM-kamper. 21.598 tilskuere har sett de fem VM-kampene. Det tilsvarer 73 prosent av kapasiteten i trønderhovedstadens storstue og DNB Arena i Stavanger.

– Vi håpet jo på enda flere enn det var på onsdag, men de som kom lagde veldig bra liv. Det er vi fornøyd med, sier Henny Reistad til VG.

– Jeg tenker at vi var veldig fornøyd med at stemningen gikk opp. Sist var det fulle tribuner, så satser vi på at det blir begge deler søndag, sier Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal til VG.

Se høydepunktene fra kampen her:

Mørk strålte mot Slovenia, men poengterer likevel at hun har mer å gå på.

– Det var litt bedre, men jeg blir litt for mye servitør til tider. Jeg har vært litt mer aggressiv i klubb så jeg må fortsette med det. Jeg blir litt for sosial. Jeg må være farlig, for det gagner laget, sier Mørk om egen prestasjon til Viaplay.

Det begynte med dårlig rytme og to feil, men fortsatte med fem mål og fem assist før pause. Nora Mørk gikk mange hakk opp i aktivitet på banen. Dermed kom også det første spillemålet og fire straffer rett i mål.

Nora Mørk er på vei mot nivået som bidro så sterkt til VM-gullet i 2021 og EM-gullet i fjor.

Den siste kampen i hovedrunden mot Frankrike spilles søndag kveld. Med seier eller uavgjort i VMs største kamp til nå, vinner Norge gruppen.

Akkurat nå gir det Tsjekkia i kvartfinalen i Trondheim Spektrum tirsdag. Marketa Jerabkova og Tsjekkia knuste Spania 30–22 fredag.

Med tap søndag venter ganske sikkert Nederland i kvartfinalen i Trondheim Spektrum.

SATTE TONEN: Henny Reistad best i starten. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Henny Reistad dro i gang Norge med fire strake mål. Så tok Mørk og Stine Bredal Oftedal tok over styringen. Men Slovenia hang med til halvveis i omgang. Katrine Lunde manglet redninger og Camilla Herrem kom ikke løs på kontringer.

Men da keeperen kom i gang med redningene kom også de hurtige støtene fra Norges venstrekant. Hun satte inn tre strake mål.

Norge ledet komfortabelt 17–12 halvveis. Den nye forsvarssjefen Ingvild Bakkerud – VMs suverent beste blokkspiller hittil – markerte seg også fremover. Med tre scoringer viste hun hvorfor hun står notert med 46 mål i Champions League denne sesongen.

SKAPTE JUBEL: Stine Bredal Oftedal best på banen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det startet med en lekker Mørk-pasning inn til Maren Aardahl. Trønderen feilet ikke.

Henny Reistad og Stine Bredal Oftedal fortsatte med et vidunderlig oppspill til en Herrem-scoring. Kaptein Oftedal spilte sin beste VM-kamp til nå. Slovenerne hang slettes ikke med på tempoet til kjappfoten fra Nittedal.

De ble derimot dønn slitne. De tekniske feilene kom på rekke rad.

Det går sjelden bra mot Camilla Herrem.

FARTSMONSTER: Camilla Herrem best på kontring. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Norges VM-toppscorer satte opp et ellevilt tempo og løp inn nye mål etter varierte og oppfinnsomme avslutninger.

VM-seier nummer fem var for lengst i boks.

Sammen med kvartfinaleplassen.

VG-børsen

Mål, Norge: Herrem 6, Mørk 5, Oftedal 5, Reistad 5, Bakkerud 3, Breistøl 2, Novak 2, Aardahl 2, Brattset Dale 1, Ingstad 1, Solberg-Isaksen 1, Hovden 1.

Silje Solberg-Østhassel 6

Katrine Lunde 6

Maren Aardahl 6

Stine Skogrand 5

Nora Mørk 7

Stine Bredal Oftedal BB 8

Kari Brattset Dale 4

Kristine Breistøl 5

Vilde Ingstad 5

Ingvild Bakkerud 6

Kristina Novak 5

Camilla Herrem 7

Sanna Solberg-Isaksen 5

Henny Reistad 7

Emilie Hovden 4

Thale Rushfeldt Deila 4

Thorir Hergeirsson (trener) 7