– Syke, men veldig gøy, sier Bobb til VG om hvordan de siste ukene har vært for ham.

20-åringen var glad, men avslappet og rolig da han møtte VG i pressesonen på Etihad Stadium etter seieren mot Røde Stjerne tirsdag kveld.

Men den driblesterke kantspilleren hadde akkurat nådd en milepæl i karrieren. Han kan krysse av for spilletid i Champions League. Det skjer bare drøye to uker etter at han også debuterte i Premier League.

– Helt fantastisk. En stor ære. Jeg er bare veldig glad. Men så er det trening igjen onsdag morgen, minner ham om og smiler.

City-manager Guardiola var full av lovord om nordmannen etter Champions League-debuten.

Han har gitt Bobb – spådd mest spilletid i FA- og ligacup – sjansen på de to største scenene.

– Han mistet to baller (mot Røde Stjerne), så han må forbedre seg. Men du ser personligheten hans. Han gjemmer seg ikke bort. Han har en fantastisk arbeidsmoral og er så aggressiv uten ball. Han vil få mange minutter, så han må være klar, sier Guardiola.

FORNØYD: Pep Guardiola, her med midtbanesjef Rodri etter kampen mot Røde Stjerne tirsdag. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

Da VG spør City-manageren hvordan han jobber med Bobb på treningsfeltet, inn mot kamper, blir Guardiola veldig engasjert. Og en smule oppgitt og ironisk over tingenes tilstand.

– Jeg skulle likt å fortelle deg hvor bra øktene hans er med trenerne, men med den fantastiske timeplanen vi har, så trener vi ikke. Det er bare «hvordan har du det», «hvordan var frokosten». Lunsjtider og restitusjon. Vi trener ikke. Han kan ikke forbedre seg med trenernes hjelp fordi vi ikke har treninger. Vi må restituere fordi timeplanen er som den er.

– Men han er en av akademispillerne og er derfor godt utdannet. Vi går selvfølgelig gjennom detaljer. «Du må bevege deg i disse rommene, her mer tempo og ta avgjørelser». Men det handler om å få minutter for ham.

Bobb har følgende å si om hvordan det er å overbevise i en tid der City går fra kamp til kamp:

– Utenifra virker det som det går i hundre hele tiden. Men man tenker ikke så mye på det. Jeg drar hjem, ser litt film, står opp 08:00 i morgen, trener og kobler av, sier han og smiler litt igjen.

På VGs spørsmål om hva Bobb mangler for å bli en førstelagsspiller som spiller fast, svarer Guardiola slik:

– Han kan spille fire-fem posisjoner der fremme. Han kan spille ving, spiss og som en falsk nier. Han er en spiller som gir oss flere alternativer. Farten hans er veldig, veldig bra. Og med ballen også ... én mot én-ferdighetene ...

Han fortsetter:

– Jeg liker de spillerne som dribler og så bare skyter. Så spør folk «hvorfor spiller du ikke ballen til Haaland, hvorfor spiller du ikke ballen Julian?» Jeg liker de spillerne som tar ansvar i den siste tredjedelen for å vinne kampen. Oscar har denne kvaliteten, sier Guardiola.

VG informerer: Journalist Mikal Aaserud trente Lyns guttelag da Oscar Bobb spilte der i 2014 og 2015.

PS: Manchester Citys neste kamp kommer lørdag hjemme mot Nottingham Forest. Den begynner klokken 16:00 og kan ses på V Sport PL eller Viaplay.