Elisabeth Terland (21) er et av Norges største fremtidshåp.

I sommer signerte hun for Brighton i Women’s Super League. Og den tekniske angriperen er med i landslagstroppen som møter Albania tirsdag.

Hun lever drømmen til mange små fotballjenter. At det skulle skje, var ikke umulig å spå.

For allerede som 14-åring briljerte Terland på TV. Så mye at hun fikk en norsk fotball-legende til å se inn i fremtiden.

«Når får jeg se deg på landslaget?»

«I morgen er det TV-kamp. Da må du være litt skjerpet», sa Espen Terland dagen før. Datteren Elisabeth og hennes Bryne-lag var i Oslo for å spille Norway Cup. Og skjerpet, det var hun så til de grader.

Terland driblet alle. Skjøt fra omtrent overalt. Gliste og jublet. Hun var soleklart best på banen. Til slutt scoret hun fire mål i kampen mot Vindafjord.

Ikke rart TV 2 gjorde et stort poeng ut av 14-åringens talent.

Rosenborg-legenden Jahn Ivar «Mini» Jakobsen var TV 2s reporter på Norway Cup. Han gikk bort og intervjuet Terland etter kampen.

«Når tror du jeg får se deg på landslaget?», spurte Mini. Terland smilte litt forlegent og sa «vi får håpe det blir så fort som mulig».

Husker ikke hendelsen

I dag er tenåringen på TV 2-klippet blitt England-proff og landslagsspiller. Men episoden er ikke friskt i minnet hos Mini.

– Jeg husker det ikke i det hele tatt. Jeg jobbet på Norway Cup i ti år, med fire-fem kamper hver dag. Jeg er sjanseløs, sier fotballprofilen, som sier han har gode minner fra Norway Cup-sendingene.

Om Terland sier han:

– Det er kjempeartig å se en jente som har vært så god som ung fullfører og kommer på landslaget.

– Det virker som du har et godt øye for talent?

– Det er lov med flaks av og til. Jeg vil tro hun hadde et eller annet spesielt. Bevegelsene, touchen, den biten.

Foto: TV 2

– Har nok utviklet meg en del

Elisabeth Terland ler når Aftenposten tar opp dagen hun spilte TV-sendt kamp på Norway Cup.

– Det var veldig kult. Det er ikke noe du er vant til å gjøre som 14-åring. I den alderen spiller man bare fotball og glemmer det meste rundt, sier Terland.

– Hva husker du fra samtalen med Mini?

– Jeg var en veldig liten jente. Jeg har nok utviklet meg en del som person og fotballspiller.

Sammenlignet med forbildet

Terland vokste frem som fotballspiller i samme miljø som Erling Braut Haaland.

Allerede som niåring begynte hun å spille med gutter, for å få bedre matching. Ved siden av trente hun også mye på ballkontroll og finter.

Hun blir av og til sammenlignet med Caroline Graham Hansen, hennes store forbilde.

– Hun er en fotballspiller som har veldig mange bra ferdigheter som du har lyst til å lære av, sier Terland.

Nå har Caroline Graham Hansen tatt en pause fra landslaget. I fredagens kamp mot Belgia, kom Terland inn på Hansens plass. Da Aftenposten spurte henne om Terland i sommer, ga hun et innblikk i forholdet deres.

– Jeg prøver alltid å «pushe» Terland litt på de tingene hun kan bli bedre på. Jeg holder aldri noe tilbake, men jeg passer på å gjøre det på en måte som gjør at folk føler seg sett. Jeg vet Terland gjør det, sa Graham Hansen.

NB. Norge-Albania sendes på NRK2 klokken 18.00.