Etter ti runder i Yhteiskoulu, Järvenpää, i Finland, hadde den ungarske dommeren 96–94 til Melhus, den norske dommeren 97–93 til Kärkkäinen og den finske dommeren 97–95 i favør Melhus.

Boksestevnet ble sendt direkte på VG+ Sport – se opptak av kampene her.

– Det er merkelig dømming, sa kommentator Hansvoll på direkten da poengene ble lest opp.

Selv hadde 97–93 i favør den finske bokseren og var sikker på at dette skulle ende med karrierens første tap for Melhus.

– Jeg klarer ikke å se at han gjorde nok til å vinne runder. Hvorfor han får seieren er et åpent spørsmål for meg, men han har fått seieren og da må vi bare respektere det, oppsummerte Hansvoll og la til:

– Jeg er sjokkert!

Dermed var det Melhus som sikret seg WBOs interkontinentale tittelbelte i cruiservekt, og han står nå med 11 seirer av like mange mulige som proffbokser.

– Dette var overraskende for meg også. Vi må definitivt ha en omkamp i Norge, sa Melhus da han ble intervjuet oppe i ringen.

VIL HA OMKAMP: Kevin Melhus poserer med det interkontinentale WBO-beltet i cruiservekt etter seieren mot Samuli Kärkkäinen. Foto: VGTV

Til VG et par timer etter kampen utdyper han:

– Jeg må se kampen i opptak før jeg kan kommentere det mer. Men jeg trodde jeg måtte dominere og vinne mer overbevisende for å ta seieren her i Finland, sier Melhus.

– Tar det bort noe av gleden over seieren når den er såpass omdiskutert?

– Ja, for egoet og boksehjertet mitt ønsker jeg å dominere og vinne. Ikke bare kampen, men også at det ikke skal være noen tvil for motstanderen og publikum at han har tapt, sier Melhus.

– Når det ikke er noen tvil er det en sann glede å vinne, men sånn føler jeg det ikke nå.

– Jeg hadde jo håpet at Kevin skulle vinne det her, men når jeg har sett denne kampen her så skjønner jeg ikke dette. Jeg stiller meg bak den norske dommeren Sigmund Aagaard som hadde 97–93. Dette provoserer meg faktisk, sier Hansvoll til VG.

Melhus har full respekt for synet til Hansvoll.

– Jobben hans er å kommentere og være ærlig på hva han synes. Det har jeg ingen problemer med, og jeg har bare positivt å si om ham, sier 34-åringen.

Borte i over tre år

Kärkkäinen hadde 18 seirer og ett tap i proffkarrieren før møtet med Melhus som sto med ti seirer og ingen tap.

Melhus hadde en pause på tre og et halvt år fra bokseringen på grunn av alvorlig sykdom, men gjorde comeback i april. Dette var hans fjerde kamp i 2023.

Nå kan det virke som at det blir en omkamp mellom de to bokserne i Norge. Kärkkäinen har så langt i karrieren gått alle sine kamper i Finland.

– Det bør ligge godt an til en omkamp i Oslo så vi får satt dette skikkelig på plass, avslutter Melhus.