Det skriver dem på X/Twitter.

– Det colombianske fotballforbundet takker regjeringen, de militære styrkene og det nasjonale politiet, samt alle institusjonene og tjenestemennene som gjorde løslatelsen av Luís Manuel Díaz, faren til vår spiller Luís Díaz, mulig skriver fotballforbundet i en uttalelse.

Tidligere meldte flere colombianske medier at faren til Luís Díaz var løslatt etter å ha vært kidnappet i nesten to uker.

– Vi er veldig glad for nyheten om at faren til Luís Díaz er i sikkerhet og vi takker alle de som har vært involvert, skriver Liverpool på X.

Den colombianske kirken har lagt ut to bilder av faren etter redningsaksjonen:

Onsdag skrev flere medier at terrorgruppen som har kidnappet faren til Luis Diaz, ELN, hadde tatt kontakt med FN og den katolske kirken for å snakke om løsgivelsen av Mane Diaz. Torsdag morgen skrev samme medie at det har vært et møte mellom ELN og FN for å diskutere hvordan løslatelsen skal skje.

Ifølge Reuters skal lokale TV-stasjoner vist bilder av Luís Manuel Díaz på en flystripe i Valledupar.

Tidligere torsdag kom det en video som skulle vise et helikopter som var på vei til å hente faren.

Det er 12 dager siden faren og moren til Luís Díaz ble kidnappet i Barrancas i Colombia. Moren ble funnet relativt kjapt, mens faren har siden kidnappingen vært forsvunnet. Etter hvert tok terrorgruppen ELN på seg ansvaret for kidnappingen og har sagt at det skjedde ved en feil.

Både militæret, politiet og en spesialoppnevnt gruppe med etterforskere ble koblet inn i jakten på gjerningsmennene etter at episoden ble kjent.

Ifølge lokale medier ble foreldrene kidnappet ved en bensinstasjon av bevæpnede menn på motorsykler. Gjerningsmennene skal ha kapret parets bil og tatt dem med seg.

ELN har over flere dager sagt at de vil frigi faren til Luís Díaz om militærstyrkene i området trekker seg unna. Forrige fredag meldte Semana at frigjøringen skulle skje den dagen, men det materialiserte seg aldri.

Luís Díaz sto over ligacupmøtet mot Bournemouth, men ble byttet inn sist søndag mot Luton og scoret utligningsmålet. Liverpool spiller borte mot Toulouse i Europa League senere torsdag kveld. Luís Díaz starter kampen.

Luiz Diaz etter sitt mål mot Luton forrige helg. Foto: PETER CZIBORRA / Reuters / NTB