– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Archange Defringan Mondouo «Akillas» er død. Våre varmeste tanker går til hans familie og pårørende, skriver HamKam.

– Dette er en svært tung dag for alle berørte, sier daglig leder i HamKam Fotball, Bent Svele.

Dødsårsaken er foreløpig ukjent. HamKam skriver at «Akillas» ble funnet i egen leilighet. Han hadde kontrakt ut 2024-sesongen.

Hamar Arbeiderblad skriver at familien er informert om bortgangen.

I SORG: Bent Svele (til venstre) og resten av HamKam er i sorg etter bortgangen til Archange Defrignan Mondouo «Akillas». Til høyre sitter hovedtrener i HamKam Jacob Michelsen. Foto: Geir Olsen / NTB

– Vi var på et dødsfall i går. Han ble funnet død. Vi har begjært en obduksjon. Ingenting annet mistenkelig rundt dødsfallet, annet enn at dødsårsak er uklar, sier oppdragsleder i politiet Innlandet Juul Oskar Juliussen Harviken til VG.

– Han ble funnet av andre hjemme og har dødd alene. Det er ikke åpenbart hva som er dødsårsaken, sier han videre.

I september 2023 kom HamKam med en pressemelding som sa at «Akillas» måtte ta seg en pause fra fotballen etter en hendelse på trening. Han ble da sendt til videre utredning og innlagt på sykehus.

Ifølge Hamar Arbeiderblad er han oppvokst utenfor hovedstaden Abidjan og er eldstebror i en søskenflokk på fem. Han har fortalt at han kom fra trange kår.

– Derfor er jeg dobbelt motivert. Jeg må jobbe for meg selv og min egen karriere, men er avhengig av å være disiplinert for å kunne hjelpe familien som er igjen i Elfenbenskysten. Jeg må lykkes, har Defrignan Mondouo «Akillas» uttalt til lokalavisen.

– Det er først da jeg får fred. Når jeg kan hjelpe familien min.

Mondouo kom til HamKam på prøvespill fra Elfenbenskysten og signerte en kontrakt før forrige sesong. Han skal ha imponert på trening fra første stund, og HamKam følte at de satt på et talent av de sjeldne.

– Det eneste vi er sikre på er at «Akillas» er et fantastisk talent som vi må ta vare på, sa HamKam-trener Chris Twiddy til Hamar Arbeiderblad i april 2023 etter en andrelagskamp mot Molde 2.

Det var «Akillas» første kamp for HamKam 2, og han scoret i debuten.

Det ble hans eneste mål på de totalt tre kampene han fikk for andrelaget.