– Dette er ikke noe jeg bestemmer eller er et spørsmål for meg. Jeg vet ikke. Jeg tror Solbakken vet akkurat hva han skal gjøre, sier Manchester Citys manager til VG – på spørsmål om Bobb neste uke bør plukkes ut til de to EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Spania i oktober.

Da VG spør om hva City-manageren tenker om at den norske landslagssjefen kan velge to spillere fra hans lag – Bobb og Erling Braut Haaland – svarer Guardiola litt annerledes:

– Jeg tror Solbakken så Newcastle-kampen og hvor bra han spilte der, mot et Champions League-lag, og det var på bortebane. Men avgjørelsen ligger hos ham (Solbakken), sier han, på pressekonferansen foran lørdagens bortemøte med Wolverhampton.

Den 20 år gamle kantspilleren har fått sin debut som innbytter i både Premier League og Champions League de siste månedene. I ligacupkampen mot Newcastle sist onsdag fikk han starte for de regjerende The Treble-mesterne.

Guardiola lovpriste Bobb, kalte prestasjonen «perfekt» og mente han var «mer enn briljant».

Landslagssjef Ståle Solbakken henviser til tirsdagens uttak om Bobbs muligheter for å få plass i sin første A-landslagstropp.

Han svarer slik på om de så kampen mot Newcastle live eller på TV:

– Vi har sett alle hans minutter for City live eller på TV. Også U21-kampene sist sesong og Uefa Youth League forrige sesong, sier han til VG.

Foto: LEE SMITH / Reuters / NTB

Da Bobb fikk Premier League-debuten i begynnelsen av september spådde lagkompis og stjernespiss Erling Braut Haaland at en plass på landslaget ikke var langt unna.

«Jeg tror ikke det er lenge til han banker på døra til Ståle», sa han i et intervju med Viaplay.

En diskusjon om en Bobb-plass på landslaget har eskalert etter Newcastle-kampen og blitt tema i TV 2 og i VGTV-studio. TV 2s Morten Langli er blant dem som tipper at Solbakken tar ut Oscar Bobb denne gang:

«Bobb-snadder fra Newcastle-matchen. Mange fine involveringer. Tipper han løftes opp til A-laget før Kypros/Spania», skrev Langli på X/Twitter.

Tidligere landslagssjef og nå ekspertkommentator i Viaplay på nettopp Premier League, Nils Johan Semb, mener dilemmaet for landslagsledelsen handler om Bobbs rolle i en A-landslagstropp satt opp mot hans rolle som en naturlig del av startelleveren for U21-landslaget.

– Men han har kvaliteten og er moden nok. Det så du også med Antonio Nusa forrige samling. Han tok jo landslaget med storm. Jeg tror Bobb har samme kvalitetene, og på bakgrunn av det si vil jeg si «ja» til om han bør med, sier Semb til VG.

TIDLIGERE LANDSLAGSSJEF: Nils Johan Semb, her avbildet tilbake i 2020. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

På spørsmål om det er 90 minutter mot Newcastle som bikker det Bobbs vei – slik Guardiola antyder – svarer Semb slik:

– Nei, for vi har sett utviklingen hans gjennom aldersbestemte landslag og i sommer under U21-EM. Men han har vært på benken, har fått noen korte innhopp, og er helt åpenbart en City har troen på. Så kommer Newcastle oppå det. Men uavhengig av den kampen har han x-faktoren i spillet sitt.

– Og mot Newcastle, der han i hvert fall ikke gjorde seg bort, mer bestemt det motsatte, viste han kvaliteter og med tanke på at han er en del av det treningsmiljøet han er hver dag, så tenker jeg at han er moden for å ta steget som Nusa.

PS. Journalist Mikal Aaserud trente Lyns guttelag da Oscar Bobb spilte der i 2014 og 2015.