Dermed er vel 40 år gamle Lunde tilbake i mesterskap. Hun deltok ikke i VM i fjor da en alvorlig kneskade stoppet henne.

Ut av troppen går Emily Stang Sando. Norge har vunnet sine to første kamper i mesterskapet og er gullfavoritt nummer én.

Rikke Granlund blir Lundes makker. – Vi er ute etter å øke total redningsprosent i keeperteamet vårt, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson om byttet.

– Katrine har en autoritet og skaper også en ro for vårt lag, men vi skal ha moderate forventninger til henne nå.

Lunde har ikke spilt mye internasjonal håndball etter at hun skadet kneet for halvannet år siden.

Sa ja

Lunde var ikke tatt ut blant de mest aktuelle 20 spillerne, men hun stilte seg til disposisjon etter at hun mistet et ufødt barn for noen uker siden.

– Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger fra Katrine og Lene Rantala (tidligere dansk toppkeeper) i det siste. Rent spillemessig og fysisk er hun i stort sett i kampform. Hun kan mangle den ypperste spissen. Det er litt forskjell på å møte verdens kanskje beste rekrutter (Norge) på trening og Cristina Neagu (Romania) i kamp, sa keepertrener Mats Olsson til NTB søndag.

Nærmer seg

Karoline Dyhre Breivang har flest landskamper med 305. Det tangerer Lunde om hun er med i resten av EM.

Silje Solberg kom til Danmark lørdag, og det er ventet at hun blir spilleklar i løpet av noen dager. I så fall kan det gå mot at det blir henne og Lunde som avslutter EM som keepere for Norge.

Der spilles finalen 20. desember. Norge har sju EM-titler hittil. Den første kom i 1998.

Hvis Norge slår Romania, er laget sikret et perfekt utgangspunkt før hovedrunden. Det betyr i så fall at Norge starter med fire poeng i ryggen før de tre neste kampene.