Mons Ivar Mjelde kom inn som kriseløser og bistod hovedtrener Teitur Thordarson og assistent Tor Thodesen da Brann for alvor begynte å stupe mot avgrunnen i høst. Junior— og U-treneren ble knyttet nærmere A-laget etter krav fra spillerne og ledelsen i Brann. Spillerne ville ha mer individuell oppfølging av Mons Ivar.

Tilbake til det gamle

Nå kan oppdraget med A-gjengen være over. Trekløveret som styrte Brann mot ny kontrakt blir splittet, ifølge Mjelde selv.

— Det var kun meningen at jeg skulle være med ut sesongen, slik er det fortsatt. Nå skal jeg ha hovedansvaret for fotballgymnaset/juniorlaget og 2. divisjonslaget, jeg regner meg å bli der, at jeg er tilbake til det gamle, sier Mons Ivar til BT.

I fjor høst måtte han avslutte jobben med Branns talenter og konsentrere seg om et A-lag i ytterste nød på heltid.

— Jeg var en del av et trekløver. Jeg var med og planla treninger, vi snakket sammen og la taktikken sammen. I tillegg hadde jeg et par individuelle økter med mindre grupper, blant annet avslutningstreninger, forteller den gamle storscoreren.

- Tor er hjelpetrener

I høst har det vært spekulert i hvilken rolle Mons Ivar skal ha i neste års Brann. Spørsmålet rundt hvem som er den egentlige nummer to bak Teitur Thordarson, om det er Tor Thodesen eller Mons Ivar Mjelde, har hengt i luften.

— Det er ingen tvil om at det er Tor som er Teiturs assistent, kommenterer Mjelde. Ostringen sier at det ikke har vært snakk om et like omfattende engasjement inn mot A-laget i 2003-sesongen. Familiemannen utelukker at han skal kunne operere like bredt på to fronter. Det er ikke aktuelt å ha to jobber av familiære årsaker.

— Vi får se over nyttår. Det er ikke helt bestemt hvordan jeg skal bidra. Det blir vel et par økter i uken, slik utgangspunktet har vært i år. Det blir ikke tid til å være med på bortekamper, jeg var ikke med under kampene før på slutten av 2002-sesongen heller. Det som er sagt og helt sikkert, er at jeg skal ha hovedansvaret for juniorlaget.

Sportslig leder Per-Ove Ludvigsen vil ikke si hvordan Sportsklubben Brann ønsker å bruke Mjelde neste sesong.

— Utgangspunktet da han kom inn rundt A-laget, var at vi måtte gjøre noen grep, påpeker Ludvigsen.

— Hva som skjer i 2003-sesongen, avhenger av evalueringen. Den er ikke ferdig, vi er halvveis, et par grupperinger i klubben gjenstår, hevder Per-Ove.