– Nå er jeg sliten etter en uke på sykkelen. Det skal virkelig bli godt å få en hviledag nå. Da skal jeg ligge så mange timer som mulig i senga med beina høyt. I dag var det et slit å komme gjennom etappen, og jeg merket med en gang at det gikk tungt, sa Thor Hushovd til NTB i den franske Atlanterhavsbyen.

Det var ryttere i utbrudd så å si hele veien på den vel 18 mil lange etappen. Til slutt klarte Sylvain Calzati fra AG2R-laget å stikke fra gruppen med utbrytere, og han holdt helt til mål.

Så suveren var han at han kunne starte feiringen av etappeseieren, hans aller første i Tour de France, tre og en halv kilometer før mål.

Hushovd slet i hovedfeltet og brydde seg lite om at det ble en helt ordinær 11. plass på ham.

– Jeg var ikke god nok til å vinne etappen i dag. Jeg er heller ikke med i kampen om den grønne trøya. Derfor er jeg ikke så skuffet over denne 11. plassen, sa Hushovd til NTB.

Han var ikke interessert i å satse for mye i spurten da hovedfeltet kom til mål litt over to minutter bak vinneren. Mens Robbie McEwen som har den grønne trøya med klar margin til Tom Boonen sanket poeng på 4. plass, rullet Hushovd inn lenger bak.

– Jeg kan bare nok en gang innrømme at McEwen virker veldig sterk i øyeblikket, og i dag hadde jeg ingen sjanser til å slå ham i spurten, sa Hushovd.

Thor Hushovd ble nummer 11 på søndagens etappe.