Det ble tung førstedag etter Alexander Dale Oens dødsfall for lagkameratene i Flagstaff i USA.

Tirsdag kveld, lokal tid holdt den en minnemarkering hvor sjømannspresten i Los Angeles deltok.

— Det ble en verdig og fin minnestund, hvor det opplevdes godt å hedre Alexanders minne. Det var bra for alle å ha en slik høytidelig minnemarkering etter et døgn som har vært helt uvirkelig for alle her borte, sier Olympiatoppens OL-lege Ola Rønsen i en pressemelding.

Han var også til stede under obduksjonen i går.

(Artikkelen fortsetter)

— Obduksjonen gikk etter vanlig mønster. De var naturligvis svært bevisste på å finne årsaken til dette plutselige dødsfallet. Det vil ta en del tid før en komplett rapport er klar. Dette skyldes at det skal sendes prøver til spesiallaboratorier. Det vil trolig ta flere uker før konklusjonen er klar. Inntil da vil ikke vi i Olympiatoppen bidra til spekulasjoner om årsaken til dødsfallet. Dette av hensyn til Alexanders familie, sier Rønsen.

Ifølge pressemeldingen brukte utøverne resten av kvelden til å prate sammen. Mange trengte også søvn etter en lang natt til mandag.

(Artikkelen fortsetter)

Pressekonferansen med Ola Rønsen og Petter Løvberg VIDEO: Pressekonferanse med legen og landslagssjefen

Hvordan vil du minnes Alexander Dale Oen? Skriv gjerne et minneord i kommentarfeltet.

Fakta om Alexander Dale Oen

  • Alexander Dale Oen var en norsk svømmer i verdenstoppen i brystsvømming.

  • Han ble født 21.05.1985 i Øygarden og døde 30. april i Flagstaff i Arizona i USA.

  • Meritter: Blant annet VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 2011. Vant OL-sølv på 100 meter bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 meter bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 meter bryst. EM-sølv på 100 meter bryst i 2006. Dale Oen fikk i tillegg åtte kongepokaler.

  • Dale Oen ble i 2011 kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer. Han ble i 2008 tildelt utøvernes pris på Idrettsgallaen. I 2011 fikk han prisen for beste mannlige utøver på samme arrangement.

Tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett i 2011.

(Kilder: Store norske leksikon, Wikipedia)