I dag ble det kjent at Jørgen Skjelvik er klar for Rosenborg.

Venstrebacken er hentet inn fra svenske Kalmar, og har skrevet under en kontrakt som knytter ham til Rosenborg ut 2017-sesongen.

— Rosenborg kontaktet meg for en liten uke siden. Det har gått så fort alt sammen, sier Skjelvik til adressa.no.

— Det føles som at det er et steg opp i karrieren. Jeg har kommet til en større klubb med større press, samtidig som jeg har en god mulighet til å få spille, sier han.

- Kommer for å spille

For Skjelvik har slett ikke noen planer om å spille annenfiolin for rutinerte Mikael Dorsin. Han vil inn som et førstevalg så fort han er klar fra strekkskaden som har holdt ham på sidelinjen i mer eller mindre et halvår.

— Ja, det er klart. Jeg kommer ikke hit for å sitte på benken. Det er en konkurransesituasjon, og det er Perry som tar ut laget. Men når det medisinske apparatet sier jeg er frisk og rask ønsker jeg å krige til meg den plassen, sier den tidligere Stabæk-spilleren.

Etter at Kalmar og Rosenborg ble enige om en overgangssum har Skjelvik vært i kontakt med både Stefan Strandberg og Mikkel Diskerud for å snakke om Rosenborg.

Men de samtalene hadde lite å si for at han bestemte seg for å dra til Trondheim.

— Jeg hadde allerede bestemt meg. Klubbmessig og organisasjonsmessig er det et klart steg opp fra lille Kalmar, og det var et rett steg for meg nå, sier Skjelvik.

Han ser ikke på Rosenborg som et springbrett for å komme seg videre i karrieren.

— Nei, absolutt ikke. Det sier seg selv når jeg skriver under for 4,5 år også. Jeg har selvfølgelig en drøm om å spille i en av de store ligaene, men det tar jeg som det kommer, poengterer unggutten.

- Stor fart

RBK-trener Per Joar Hansen er strålende fornøyd med å ha Skjelvik på plass.

— Han har stor fart, en veldig god venstrefot, og er en hardtarbeidende og flott type, sier han.

Skjelvik kom til Trondheim mandag, og har vært gjennom omfattende medisinske tester. For strekkskaden som har holdt Skjelvik ute lenge, har gjort at klubben har vært ekstra påpasselig før de har hentet spilleren.

— Vi overlater ingenting til tilfeldighetene, og spesielt med Jørgen som har vært ute så lenge, sier han.