Midtbanespilleren har ikke fått starte en eneste seriekamp etter overgangen til Kaiserslautern i sommer.

— Jeg trives veldig godt i Tyskland, men skulle gjerne hatt mer spilletid. Men det er beinhard konkurranse om en plass i førsteelleveren, og nå har jeg bare hatt noen uker på å bli kjent med en ny trener (Kosta Runjaic). Jeg har ikke noe navn i Tysklands heller, så det er ikke noen enkel jobb, men jeg har troen på at det skal gå bra, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Vurderer i januar

Han spiller nå under sin tredje hovedtrener etter overgangen til Kaiserslautern i sommer. Det har ikke gjort jobben lettere.

I romjula skal Ruben hjem til Tromsø. Da skal han vurdere sin egen fotballfremtid.

— Jeg jobber det jeg kan for å få spille i førsteelleveren, så får jeg, Maria (kona) og agenten oppsummere i januar. Noe før det orker jeg ikke tenke på det. Det vil bare være dumt, sier Yttergård Jenssen.

- Er klubbskifte aktuelt hvis det er samme status da?

— Det må vi vurdere da. Det er umulig å spekulere på nå. Det blir mye hvis, og det orker jeg ikke.

14. plass

Ruben vil heller ikke spekulere om et utlån til TIL kan være aktuelt, men han følger selvfølgelig tidligere lagkamerater tett.

— Jeg håper virkelig de berger plassen. Det blir spennende, sier han.

Da Ruben Yttergård Jenssen dro fra TIL i sommer, var laget på syvendeplass på tabellen. Etter det har laget sunket som en stein på tabellen. 14.-plass er det nå.

— Det har mye med tilfeldigheter å gjøre. Det har vært mange jevne kamper, spesielt rett etter at jeg dro. Over lengre tid er det mange personligheter som har dratt fra TIL på rekke og rad. De tar tid å erstatte, og det er bra at veldig mange spillere får muligheten. Thomas (Kind Bendiksen) og Remi (Johansen) gjør det bedre og bedre sentralt. Jeg håper at gagner TIL godt i lengden. Når noen forsvinner, komme andre og tar over, sier Yttergård Jenssen.

Utelatt

Etter å ha vært et fast innslag på landslaget, ble Ruben utelatt av Per-Mathias Høgmos første tropp.

— Det er bare én måte å komme med på, og det er å spille kamper. Jeg har bare ett fokus, og det er å få spille for klubben, sier Ruben, som er fornøyd med at NFF ansatte sin tidligere trener i TIL.

— Jeg tror det var lurt at Per-Mathias fikk jobben. Han er som skapt for å være landslagssjef, mener Yttergård Jenssen.

I forrige uke fikk Ruben spille 2.omgang i en treningskamp mot Metz og gjorde sine saker bra. Trolig er han i alle fall i kamptroppen til storkampen mot Karlsruhe førstkommende søndag.

— Det er et lokaloppgjør med 50.000 tilskuere på tribunen. Det blir show, sier han.

Kaiserslautern er på fjerdeplass i 2. Bundesliga - kun tre poeng bak ledende Köln.

Tenker ikke på Ruben

Steinar Nilsen vil ikke si så mye om Ruben Yttergård Jenssen-salgets betydning for TIL.

— Jeg vet ikke så mye om det, fordi jeg var ikke her da Ruben var her. Og jeg tenker aldri på spillere som ikke er her. Det eneste jeg er helt sikker på er at vi har tatt veldig positive steg de siste ukene. Jeg synes spillerne ser veldig kvikk ut og synes det er en veldig tilstedeværelse i både trening og kampene, sier Nilsen.

— I spesielt Molde-kampen gjorde vi en god prestasjon, men manglet den siste sulten foran målet til motstanderen. Men det skal komme, legger han til.