Vi trodde heimetapet for Vidar markerte bunnmålet for SIF i år. Men tok feil. Lørdagens kamp var enda verre. Det virker som om all struktur i laget er borte. Denne gang forsøkte SIF å spille 4-5-1, men hva hjelper det med fem midtbanespillere når de ikke er i stand til å beholde ballen i midtbaneleddet, og når det ikke er bevegelse verken framover eller bakover.

Først da Fana hadde lekt seg til en 5_0-ledelse, med de enkleste målene de sannsynligvis kommer til å score i årets 2. divisjon, ble det litt liv og action hos heimelaget. De reduserte to ganger. 2-5 ser penere ut enn 0-5. Men det kunne ikke rette opp inntrykket av et lag hvor rådvillheten og hjelpeløsheten blottlegges fullstendig.

Lagkaptein Kai Birger Myrold klarte heller ikke å nøste opp trådene etter enda en flau forestilling på eget stadion:

— Vi har slitt med 4-2-2-formasjonen, som vi har benyttet før i år, og bestemte oss nå for å skifte til 4-5-1. Men jeg er enig i at det ikke fungerte i denne kampen, det så jo alle. Vi manglet framdrift, og vi ser ikke ut til å finne folkene som passer i de forskjellige rollene. Det blir misforståelser hele tida, sukket Myrold.

— Vi må bare konstatere at vi er inne i ei blindgate. Det er rart at det skjer i år, når vi har en breiere stall enn på lenge. Vi burde ha spillerne til å gjøre det bra. Men vi springer for lite og jobber for lite. Da blir resultatene deretter. Dagens kamp viste at det laget som vinner flest dueller vinner kampen, slår han skuffet fast.

SIF er i nedrykksposisjon, og det som ble vist mot ordinære Fana bekrefter at laget hører til der det ligger på tabellen. Lørdag ble 40 baklengsmål passert, i den 13. kampen. det lørdag.

Kommende lørdag spiller SIF ny heimekamp, nå mot Løv-Ham, som i helga røk på sitt tredje strake tap og mistet ledelsen til Vard. Da er Tore Sagstad og Tom Erik Olsbø med igjen, de var savnet på SIF-laget denne gang. Det er mørkest før det lysner, så kanskje klarer SIF å snu den dårlige trenden før de tar ferie.

Men hvem våger å ta et veddemål på det?

fakta

2. divisjon fotball avd. 3

SKARBØVIK - FANA 2-5 (0-1)

Bane: SIF stadion

Tilskuere: 80

Mål: 0-1 Erik Mørk (38), 0-2 Thomas Berge (56), 0-3 Mørk (65), 0-4 selvmål (72), 0-5 Trond Helge Brattaule (75), 1-5 Jan Arild Austnes (79), 2-5 Knut Arne Grimstad (83).

Dommer: Ole Bjørn Moen, Malmefjorden - 5. Ingen kort.

SIF (4-5-1): Kristian Dolmen - Thomas Roset, Knut Arne Grimstad, Espen Vågnes, Ole Johnny Ødegaard - Svein Arve Alnes (Johnny Nerbø 77. min.), Kai Birger Myrold, Hans Furnes (Jan Arild Austnes 66. min.), William Bloch (Henning Tafjord 82. min.), Aksel Gjøsund - Christian Simonsen.