— FIFA er tilbake på rett spor. Krisen er over.

Ordene tilhører Gianni Infantino og falt på den første FIFA-kongressen ledet av den nye presidenten for to uker siden.

I etterkant har imidlertid en ny maktkamp flytt opp til overflaten. Nå rettes et kritisk søkelys mot Infantino og hans metoder.

Den tyske avisen Frankfurter Allgemeine hevder å kunne avsløre detaljer fra møtene i FIFA-rådet i forkant av kongressen i Mexico.

Avisen baserer informasjonen på samtaler med anonyme kilder og notater fra personer som deltok på møtene.

— Ble fornærmet

Ifølge avisen skal Infantino ha initiert en diskusjon for å underminere de uavhengige tilsynsorganene i FIFA. Infantino skal overfor medlemmene av FIFA-rådet ha gått til frontalangrep på Domenico Scala, lederen av revisjonskomiteen.

Scala har vært en sentral aktør i reformarbeidet i FIFA. I forkant av kongressen der Infantino ble valgt i februar, skal han ha satt et lønnstak for presidenten på 2 millioner sveitsiske francs i året, rundt 17 millioner kroner. Den avgåtte presidenten Sepp Blatter fikk i fjor utbetalt rundt 25 millioner norske kroner i lønn.

Ifølge Frankfurter Allgemeine skal Infantino ha tatt opp temaet under møtet i FIFA-rådet.

— Jeg aksepterte ikke forslaget. Jeg ble fornærmet av det, skal han ha sagt.

Infantino skal også ha reagert på at tilsynskomiteen ga den etiske komiteen informasjon om at Infantinos familie planla å kjøpe et hus i Zürich for 25 millioner sveitsiske francs.

— Folk prøver å komplisere mitt og deres liv. Lederen av det etterforskende kammeret i den etiske komiteen fortalte meg at dette går rett i søpla, skal Infantino ha sagt under møtet.

Domenico Scala trakk seg i protest etter FIFA-kongressen i Mexico i midten av mai. Foto: NTB scanpix

FIFA: — Latterlige påstander

Frankfurter Allgemeine melder at medlemmene av FIFA-rådet dernest skal ha diskutert hvordan de skulle kvitte seg med Scala. Da det ble klart at de ikke kunne fjerne ham fra stillingen uten videre, skal ideen om endringer av FIFAs regelverk ha kommet opp.

Engelske David Gill skal ha vært den eneste som skal ha kjempet mot dette.

Under kongressen i etterkant av møtet ble det vedtatt et forslag: FIFA-rådet hadde nå makt til å sparke valgte ledere av tilsyns- og etikkorganer.

Scala trakk seg fra stillingen etter at forslaget ble stemt gjennom.

Infantino har ikke gitt noen uttalelser i kjølvannet av avsløringene, men FIFA er lørdag kommet med en uttalelse.

— Påstander om at dette vedtaket var resultatet av en sammensvergelse er latterlige, heter det i uttalelsen.

  • **Kommentar:

(krever innlogging)**

Infantino: — Min lønn vil bli offentliggjort

Også Daily Mail har tidligere skrevet om hvordan FIFA-toppene presset ut Scala.

I et leserinnlegg i den sveitsiske avisen for to uker siden Neue Zuercher Zeitung svarte Infantino på lønnspåstandene.

— Min lønn bør ikke være en sentral del av FIFAs reformprosess. Jeg har gjort det klart at min lønn vil bli gjort offentlig når den er klar, og at den bør være lavere enn lønnen til den tidligere presidenten og den tidligere generalsekretæren, skrev Infantino.

Den tidligere generalsekretæren Jerome Valcke hadde en grunnlønn på 12,8 millioner kroner i fjor, ifølge FIFAs finansielle rapport.

Den tidligere lederen av FIFAs reformkomité, Mark Pieth, var svært kritisk etter vedtaket som resulterte i at Domenico Scala trakk seg.

— Dette undergraver en viktig del av reformene og er bare starten på en ny runde med diktatur i en feilslått organisasjon, sa han.