ELVERUM: – Det er ikke ofte jeg klager på dommeren, men i dag var han rett og slett elendig. Det skjer at dommeren dømmer feil i straffesituasjoner og ikke får med seg en offside, men noe sånt som skjedde fem minutter før pause, skal rett og slett ikke skje.

Situasjonen Elverum-treneren beskriver var da Håkon Rønes ble slått rett ned av Friggs Kevin Nicol. Rønes ble liggende nede. Både hoveddommer Sigurd Kringstad og assistentdommer så ut til å ha full oversikt over situasjonen, men valgte likevel å la spillet gå videre.

– Det er ikke snakk om en albue eller lignende; han slenger ut knyttneven.

Spilleren selv innrømmer jo, etter kampen, til og med å ha slått ham ned.

Det er det klareste røde kortet jeg har sett, sier Knappen videre.

Etter situasjonen gikk kampen ut av kontroll, og temperaturen på kunstgresset ble i overkant høy. Flere diskutable dommersituasjoner skapte stor frustrasjon i Elverum og det ble delt ut hele fire gule kort.

– Dommeren ble helt avgjørende. Resultatet kunne sett ganske annerledes ut om vi hadde spilt med én mann mer i 50 minutter.

HA-sporten var i går kveld i kontakt med dommer Sigurd Smehus Kringstad. Han er enig i at det gikk hett for seg, men ønsker ikke å kommentere konkrete situasjoner.

Sjansesløsing

Til tross for en svært avgjørende dommer, rotet også Elverum det til for seg selv. Vertene vant sjansestatistikken overlegent og burde ha scoret flere mål.

Elverum slet stort i inngangen av kampen, og allerede etter tretten minutter ledet Frigg 2–0. Deretter tok hjemmelaget helt over og utliknet til 2–2 etter frisparkscoring av Tom Vidar Martinsen, og en elegant lobb over keeper fra Peder Nersveen.

Inn i andreomgangen fortsatte Elverum å dominere, men etter 55 minutter gikk Frigg igjen opp i ledelsen. Presset fra hjemmelaget fortsatte, men det ble med sjansene.

– Det er bra moral i laget, vi skapte mye og eide egentlig kampen, men klarte ikke å omsette sjansene, sier Kevin Knappen og legger til:

– I tillegg ga vi bort enorme sjanser til Frigg. Alle tre baklengsmålene var av den ekstreme sorten. Vi sto på feil sted på både 1–0 og 2–0. På den siste scoringen hadde vi hele åtte mann på riktig side, men lot likevel en mann stå helt alene. Forsvaret i seg selv gjorde ikke en dårlig jobb. Det var personlige feil som må lukes bort, og det er noe spillerne må fikse på egen hånd.

– Bedre enn i vår

Etter en overraskende sterk sesongstart, har resultatene vært noe varierende på høsten. Knappen mener likevel ikke at laget har vist klare svakhetstegn.

Han mener heller at marginene har gått imot dem.

Nå har han tro på at de kan hevde seg minst like godt neste år.

– Vi har et mye bedre utgangspunkt nå. Mange av gutta hadde aldri spilt på dette nivået da vi begynte, men har likevel klart å hevde seg såpass. Selv om resultatene ikke har vært på topp, synes jeg vi spillemessig egentlig har vært klart bedre nå i høst enn vi var på vårparten, sier Knappen.