Disse Tromsø-guttene trener med Norges største talenter: – Gøy å matche seg mot de beste

Torkil Rogne Solbu, Storm Andersen og Sebastian Tounekti Solhaug fra Tromsø deltar denne uken på NFFs landslagsskole i Porsgrunn.

Publisert: Publisert:

TALENTER: Her poserer tre Tromsø-talenter med West Ham-proff Martin Samuelsen på NFFs landslagsskole. Fra venstre: Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagskolen, Torkil Rogne Solbu (Kvaløya SK), Storm Andersen (TIL), Sebastian Tounekti Solhaug (TUIL) og Martin Samuelsen. Foto: Ole Jørgen Bratland, Statoil.

  • Robin Andersen
Denne artikkelen er over tre år gammel

Denne uka har det blitt arrangert NFFs landslagsskole i Porsgrunn, der 135 mest talentfulle 14 til 16-åringer landet rundt er samlet. Tre av dem som er tatt ut er Torkil Rogne Solbu (Kvaløya SK), Storm Andersen (TIL) og Sebastian Tounekti Solhaug (TUIL).

– Så langt har det vært en bra og lærerik uke med høyt nivå her på Statoil Talentleir. Vi har mange gode trenere som vet hva de holder på med, og gir meg gode tips slik at jeg kan utvikle meg videre. Det er gøy å få matching mot de beste i mitt årskull, sier Solhaug ifølge pressemeldingen fra NFF.

Les også

Kamille (16) trente med fotballstjerner: – Gøy å se hvordan jeg ligger an

Fremtidens landslagsspillere?

Og kanskje vil nettopp de talentfulle fotballspillerne fra Tromsø spille med flagget på brystet i fremtiden. West Ham-proff Martin Samuelsen (20) var selv med på slike talentleirer da han var yngre.

– Det å kunne få være med på en slik talentleir bør være en stor inspirasjon til å utvikle seg videre og bli enda bedre fotballspillere. Jeg husker selv hvor spennende det var for meg å delta på denne typen leir og kunne måle meg mot de beste, sier West Ham-proff Martin Samuelsen, som er mentor under samlingen.

Les også

Verdens beste fotballspiller møtte lokale stortalenter: – Hun viser at alt er mulig

– Viktig for fotballen

Landslagsskolen har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

– Det er viktig for fotballen i Norge at vi driver talentutvikling over tid og på Statoils talentleir får de unge spillerne sjansen til å teste seg mot de beste på sin egen alder. For å bli en toppspiller må man både ha et talent og en vilje til å trene mye over lengre tid og det har definitivt disse Tromsø-talentene, sier Håkon Grøttland som er fagansvarlig for Landslagsskolen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Talentutvikling