LILLESTRØM 20081021:Henning Berg ( til høyre) sammen med LSKs leder Per Mathisen ( i midten) og Jan Ågre Fjørtoft under pressekonferansen etter at han tirsdag med umiddelbar virkning overtok som hovedtrener for Lillestrøm. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Scanpix

På en pressekonferanse i dag morges la Per Mathisen i samarbeid med Skedsmo kommune frem planene for et fremtidig EM-stadion i Lillestrøm. For Norges Fotballforbund har kommet med sterke signaler om at nettopp Lillestrøm blir EM-by dersom Norge og Sverige tildeles EM i 2016.

— Forbundet skal se på søknaden vår, og deretter presentere de fire forskjellige byene 10. juli. Så skal de fire byene jobbe sammen med NFF og Sveriges Fotballforbund om søknaden til EM i 2016. UEFA tar en avgjørelse i mai 2010, sier LSK-leder Per Mathisen til lsk.no.

Sterke signaler

Informasjonssjef Roger Solheim antydet sterkt under et intervju med NRK i går at Lillestrøm ville bli en av de fire norske EM-byene, og at byen ville stille med et stadion som skulle romme 40.000 tilskuere.

— Disse signalene er så sterke at vi indirekte føler at vi er med, sier Mathisen, som har planene klare for det som trolig blir hetende Lillestrøm Arena og foreløpig har tre alternative beliggenheter, enten ved Måsen i enden på flystripa til Kjeller, Vigernes eller Varemessa.

Les også:

Sikret kvartfinale

— UEFA har forskjellige krav til stadioner når det gjelder et EM. Et stadion må ha 50.000 tilskuere, et stadion 40.000 tilskuere, og to stadioner 30.000. Den største vil være landslagsarenaen i Oslo. Vår søknad går på stadionet med 40.000 tilskuere. Dermed er vi sikret en EM-kvartfinale hvis EM kommer til Lillestrøm. I etterkant av EM ønsker vi å bygge ned stadionet til en kapasitet på 20.000 tilskuere. Dette er et konsept bygd opp slik at det er fullt mulig, sier Mathisen til lsk.no.

Nærmest Europa

Lillestrøm konkurrerer i dag med byer som Stavanger, Trondheim, Bergen, og Bodø om å bli EM-by. Mathisen tror Lillestrøms beliggenhet vil bli avgjørende.

- Lillestrøm by er den byen som er nærmest Europa. Vi har gode kommunikasjonslinjer ut til Europa, og det er lett å komme hit. Et EM i Lillestrøm er absolutt styrkende for Norge og Sveriges EM-søknad, sier Mathisen, med klar hentydning til nærheten til landets hovedflyplass.