Rosenborg forsterker laget med canadiske Wade Bergman. 23-åringen har så langt denne sesongen spilt for Timrå, men har havnet litt ute i kulden hos Allsvenskan-klubben.

— Bergmann har spilt collegehockey mot både Brady Hjelle og Jordan George, og begge har skrytt uhemmet av ham lenge. Nå har han ikke fått den istiden han hadde håpet på for Timrå, og derfor satte han seg på toget i Sundsvall i morrest. Bergmann har signert for oss ut sesongen, sier sportslig leder Tommy Iversen i Rosenborg ishockeyklubb elite.

Tidligere i dag ble det klart at Rosenborg henter Joakim Hjelm på lån fra Stavanger Oilers.

Les også:

Økt offensiv kraft

Dermed har jakten på en ny senter i stedet endt med å få inn to defensive spillere. Men Iversen mener det likevel vil føre til det økte offensive kraften de var ute etter.

— Markedet er vanskelig, og vi har ikke funnet den senteren vi i utgangspunktet søkte. Enten har prisen vært for høy for oss, eller så har ikke kvaliteten stått i stil med prisen. Derfor konkluderte vi med at det var bedre for oss å flytte fram noen av våre egne som løpere. Det vil også øke den totale arbeidskapasiteten i laget sier Iversen.

Det betyr i klartekst nye oppgaver for spillere som Thomas Wiig, Joakim Erbe og Emil Holst Volden. Alle tre var forwarder før de ble omskolert til backer.

Rimelig løsning

Før spillerjakten ble intensivert, var Iversen klar på at nye spillere ikke skulle medføre ekstra kostnader for klubben. Og det har de angivelig klart.

— Vi låner Joakim Hjelm for en symbolsk sum. Han har fortsatt kontrakt med Stavanger, og går på Oilerslønn mens han spiller for oss. Bergman er en rimelig mann i utgangspunktet, og er i tillegg eksternt finansiert, sier han.

Den sportslige lederen har godt håp om at begge de nye backene blir klare til den svært viktige kampen mot Stjernen.

— Jeg er rimelig sikker på at Hjelm spiller, og 90 prosent sikker på at Bergmann spiller, sier Tommy Iversen.