Den islandske landslagssjefen Lars Lagerbäck skal denne uken ta ut troppen til privatkampene mot Østerrike 30. mai og Estland 4. juni. Viking har allerede fått beskjed om at Jon Dadi Bödvarsson får plass i troppen.

— Det er veldig imponerende, og veldig kjekt for Bödvarsson, for Island har mange gode offensive spillere, sier Vikings administrerende diretør, Arne Larsen Økland, til Aftenbladet.

Bödvarsson gleder seg

Troppen skal etter planen offentliggjøres 23. mai, men konfrontert med uttaket bekrefter Viking-spissen at han har fått beskjeden.

— Det er ikke offisielt ennå, men jeg gleder meg veldig. Det har alltid vært en drøm for meg å spille på landslaget, sier Bödvarsson.

Han har to kamper fra før, og kan nå komme opp i fire A-landslagskamper få dager etter at sin 22-årsdag førstkommende lørdag.

Halldorsson hadde ikke troen

Ingen andre Viking-spillere er tatt ut i landslagstroppen. Det er kanskje litt overraskende. Sandnes Ulf-keeper Hannes Halldorsson, som er bankers på Lagerbäcks liste, sa til Aftenbladet for kun en uke siden at han trodde muligheten for uttak var større for Sverrir Ingason og Björn Daniel Sverrisson nettopp fordi islendingene har så mange gode offensive spillere ute i store europeiske ligaer.

Bödvarsson åpnet sesongen fantastisk da han kom inn som innbytter og reddet 2-2 for Viking med to sene scoringer borte på Lerkendal. Siden fulgte han opp med å bli matchvinner i sluttminuttene borte mot Lillestrøm i tredje serierunde. Etter det har Bödvarsson startet seks av de siste sju kampene som spiss, og selv om han har levert stort sett gode prestasjoner i hver kampe, har scoringene uteblitt.

Involvert

Slik ble det også da Viking gikk på sesongens første tap, 0-1 for Molde, tirsdag kveld. Bödvarsson kombinerte fint med Steinthor Thorsteinsson flere ganger, og var involvert i fire av de seks målsjansene Viking skapte, men klarte ikke sette ballen i mål.

— Det har vært sånn noen kamper nå. Jeg spiller bra, men scorer ikke. Jeg prøver å ikke tenke for mye på at jeg ikke har flere mål, men når man spiller spiss skal man score. Så lenge jeg spiller bra, og har høy selvtillit, er jeg sikker på at scoringene kommer etter hvert, sier Bödvarsson.